Opening kantine en terras

7 augustus 2020 14:15

Eric Vos

Vanaf donderdag 13 augustus gaat de kantine weer open. Dat zal wel anders zijn dan voor de coronacrisis. Ook wij moeten ons aan de coronarichtlijnen voor de horeca houden. Deze hebben we uitgewerkt in een protocol.

Nieuw: terras en uitgiftepunt begane grond
Vanaf 1 juli jl mocht ook onze kantine eindelijk weer open. Wij als bestuur hebben de maand juli gebruikt om met een aantal vrijwilligers de kantine een grote schoonmaakbeurt te geven, in te richten conform de Corona richtlijnen voor de horeca en een plan te maken en uitvoering te geven aan een mooi buitenterras met uitgiftepunt / kiosk. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het inrichten van het uitgiftepunt / kiosk beneden en zal ook het buitenterras vorm gegeven worden.  We hopen vanaf 22 augustus het buitenterras beneden te kunnen openen.

Kantine open vanaf donderdag 13 augustus
De volledige openstelling van de kantine zal officieel vanaf donderdag 13 augustus plaatsvinden. Houdt hiervoor de berichten op de website, Facebook en Instagram in de gaten voor de juiste openingstijden.

Aurik Middel nieuwe kantinebeheerder
Verder zijn wij blij jullie te kunnen melden dat Aurik Middel voor komend seizoen onze nieuwe kantinebeheerder wordt. Aurik was afgelopen seizoen ook nog voor onze buren actief maar gaat met vol enthousiasme jullie gastheer zijn van de kantine en buitenterras. 

Protocol voor kantine en terras
Omdat wij ook moeten voldoen aan de horecarichtlijnen in verband met het coronavirus is dit protocol opgesteld. Bij het lezen kunnen we ons voorstellen dat je denkt dat er heel veel instaat wat niet mag. Dat klopt maar gelukkig mag er ook heel veel wel en zijn we heel erg blij dat we weer samen kunnen komen in de kantine en/of het buitenterras.
Het volledige overzicht van maatregelen vind je op onze speciale pagina met Corona updates en protocollen. Neem de tijd om dit door te lezen! Wij gaan er vanuit dat een ieder van jullie zich hier aan houdt om zowel voor de leden, bezoekers van ons sportpark en de kantinemedewerkers in een plezierige en veilige omgeving met elkaar een drankje en of hapje te kunnen nuttigen.  Naleving is erg belangrijk en niet verblijvend!

Belangrijkste maatregelen kantine en terras
We zetten de belangrijkste maatregelen even op een rij. Naast de algemene maatregelen als thuisblijven bij klachten, handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog en 1,5 meter afstand houden, zijn dit:

  • de hoofdingang is alleen ingang, de nooduitgang achterin is alleen uitgang
  • volg de aangegeven looproutes ( zie plattegrond in protocol)
  • maximaal 60 personen in de kantine en 50 op het terras
  • alleen zitten aan tafels of de barkrukken
  • tafels, stoelen en barkrukken mogen niet worden verplaatst
  • er zijn 2 vaste uitgiftepunten in de kantine en 1 voor het terras (velddienstruimte)
  • betaling alleen contactloos / met pin (geen contante betaling toegestaan)
  • bij (de eerste) binnenkomst in de kantine of op het terras (op 1 dag) is men verplicht de gezondheidscheck te doen via de app door een barcode te scannen. Tevens wordt een ieder verzocht zich te registreren voor het bron- en contactonderzoek van de GGD in geval van een corona besmetting. Deze barcode hangt bij de ingang van de kantine en kiosk van het terras.

Namens het bestuur van de Zwolsche Athletische Club

Eric Vos
Lid Algemeen bestuur

Bron: Bestuur ZAC
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!