Nieuwe coronamaatregelen: sluiting kantine en geen publiek

29 september 2020 19:45


Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas hebben deze ook gevolgen voor het amateurvoetbal. De komende drie weken mag bij geen enkele wedstrijd nog publiek aanwezig zijn en blijven de kantines dicht.

Sluiting kantine, kiosk blijft open
Zowel kantine als kantinetent blijven gesloten. Spelers en begeleiders mogen de tent bij slecht weer alleen gebruiken om te schuilen. De anderhalve-meter-regel blijft hierbij gelden.
De kiosk is tijdens wedstrijden wel geopend voor koffie, thee en fris (geen alcohol). We plaatsen echter geen statafels en zitjes.

Kleedkamers gesloten voor senioren
Omdat de kantine gesloten is, zijn kleedkamers voor eigen teams (senioren) op de clubavonden (donderdag) en na de thuiswedstrijden niet meer nodig. Ze blijven bij wedstrijden wel beschikbaar voor bezoekende teams. Voor junioren waren de kleedkamers al gesloten.

Geen publiek bij trainingen en wedstrijden
Bij trainingen en bij wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Ouders die hun kind naar de training of een thuiswedstrijd brengen, mogen niet op het sportpark komen. De kinderen mogen tot aan het hek worden gebracht. Houd bij halen en brengen voldoende afstand tot de ingang. Teams die klaar zijn met hun wedstrijd, worden direct na hun wedstrijd beschouwd als publiek en moeten daarom gelijk na de wedstrijd het sportpark verlaten.
LET OP: Ouders die voor vervoer zorgen bij uitwedstrijden, worden beschouwd als begeleiding en niet als publiek. Zij mogen daarom wel het sportterrein op.

Vergader online
We vragen besturen en commissies zo veel mogelijk online te vergaderen. Gebruik vergaderruimtes in het clubgebouw alleen in afstemming met het bestuur.

Kinderfeesten gaan door
De voorbereidingen voor Halloween en Sinterklaas voor de jongste jeugd kunnen voorlopig  doorgaan. Gebruik van de kantine voor dit doel en deze doelgroep is vooralsnog toegestaan.

Actuele coronaprotocol
In het aangepaste protocol hebben we de nieuwe maatregelen verwerkt. De actuele versie van het protocol vind je altijd bovenaan de pagina met Corona Updates.

De nieuwe coronamaatregelen treffen ons hard en hebben grote financiële gevolgen. In de huidige omstandigheden hebben wij natuurlijk alle begrip. Gezondheid gaat voor. Samen met jullie gaan we ervoor zorgen dat de maatregelen worden nageleefd. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.
Het belangrijkste voor nu is: we kunnen blijven voetballen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!