Clubkleding ZAC - ZAC

Clubkleding ZAC

Alle leden van Z.A.C. die meedoen aan de voetbalcompetitie, maken gebruik van clubkleding van Z.A.C.. Onze clubkleding bestaat uit een clubtenue en een presentatiepak (een jack en broek voor de jeugd) of hoodie (senioren). Afspraken over het gebruik van clubkleding staan in het kledingreglement (zie onderstaande tekst).


Clubtenue

Foto: Hans Smit - Zwolleinbeeld.nlHet Z.A.C. clubtenue is blauw wit en bestaat uit een blauw-wit shirt en blauw short. De Z.A.C.- dames hebben een zwart tenue en zwarte sokken. De bijpassende Z.A.C. sokken koop je zelf en zijn verkrijgbaar bij onze kledingsponsor 11teamsports (Roggenstraat 6, Zwolle).

De clubtenues worden ieder seizoen in een teamtas uitgereikt aan de teamleiders. Ze zijn eigendom van de club. Als team ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de tenues van je team. Kosten van bijvoorbeeld kwijtraken van tenues of andere spullen in de teamtas komen voor rekening van de teamleden. De clubtenues worden steeds tegelijk door één persoon gewassen om kleurverschillen te voorkomen. Zie ook de waskaart in de teamtas. Meisjes die in gemengde teams voetballen mogen om praktische redenen, bij uitzondering, wél hun eigen kleding wassen.

Aan het eind van het seizoen leveren de leiders van alle jeugdteams de teamtassen met tenues weer in. De kledingcommissie controleert de clubkleding en geeft deze na de zomer weer uit aan de nieuwe teams.

Presentatiepak en hoodie
Op wedstrijddagen draag je voor en na de wedstrijd het presentatiepak (junioren) of de hoodie (senioren). Dit is eigendom van Z.A.C. Je krijgt het in bruikleen. Raak je een kledingstuk kwijt of gaat het kapot, dan betaal je daarvoor een vergoeding, conform het kledingreglement.
Let op: het is niet de bedoeling dat je het presentatiepak of de hoodie bij de training of in je vrije tijd draagt.

Presentatiepak voor nieuwe leden: 11teamsports
Nieuwe leden (en leden die voorheen alleen trainend lid waren) die wedstrijden gaan spelen, krijgen van de kledingcommissie een mail. Alleen op vertoon hiervan kun je een presentatiepak of hoodie afhalen bij de winkel van 11teamsports. Het afhalen betekent dat je verantwoordelijkheid aanvaardt voor de opgehaalde kleding, akkoord gaat met het kledingreglement en opname in het digitale kledingbestand.

Ruilen presentatiepak voor andere maat: 11teamsports
Als een presentatiepak (jack of broek of beide) te klein is geworden, dan kun je deze ruilen bij de winkel van 11teamsports voor een grotere maat als deze op voorraad is. (Bel de winkel om de voorraad te checken: 038 785 1919). Kleding die je inlevert, moet gewassen zijn. 11teamsports kan niet gewassen kleding weigeren.

Van junior naar senior: 11teamsports
Bij overgang van de jeugd naar een niet-selectieteam bij de senioren kun je je presentatiepak omruilen voor een hoodie bij 11teamsports Hierover krijg je een mail van de kledingcommissie.

Selectieteams heren: kledingcommissie
De kleding voor de drie selectieteams van de heren loopt via de kledingcommissie. Zij ondertekenen voor de kleding een bruikleenovereenkomst. Ook als een jeugdlid overgaat naar één van de heren selectieteams of als iemand naar een niet-selectieteam gaat, dan verloopt dit via de kledingcommissie.

Stoppende leden: kledingcommissie
Als je stopt of van spelend lid trainend lid wordt, dan lever je de presentatiekleding gewassen weer in bij de kledingcommissie.

Onderkleding
De onderkleding die je eventueel onder je clubtenue draagt, moet volgens de KNVB regels dezelfde kleur hebben als de hoofdkleur van de clubkleding. Dat betekent dat je onder het Z.A.C.-shirt een wit thermoshirt moet dragen. Voor de dames is dit een zwart thermoshirt. Voor teams die uitkomen in categorie A is een wit of zwart (dames) thermoshirt verplicht. Voor alle andere teams is het dragen van een passende kleur thermoshirt een dringend advies. Formeel kan de scheidsrechter je weigeren bij een andere kleur. De keuze van de thermobroek is vrij.

11teamsports
Voor Z.A.C.-clubsokken en accessoires kun je terecht bij 11teamsports aan de Roggenstraat 6 in Zwolle. Je kunt ook via de webshop bestellen. Kleding die je zelf koopt krijgt wel het logo van Z.A.C., maar niet het onderschrift “anno 1893”.

Leiders en trainers
Leiders en trainers kunnen van de vereniging een jas in bruikleen krijgen. Hiervoor teken je een bruikleencontract. Bij verwijtbare schade of vermissing worden vervangingskosten in rekening gebracht conform het het kledingreglement.

Er zijn maximaal 2 jassen per team beschikbaar voor

  • trainers die 2x per week trainen
  • trainers die 1 x per week trainen en coachen
  • 1 leider als deze op zaterdag de coaching doet of de trainer ondersteunt

Voor academietrainers geldt een aparte regeling. Zij worden jaarlijks aangewezen door het bestuur.

Leiders en trainers die stoppen, leveren hun kleding gewassen weer in bij de kledingcommissie.

Scheidsrechters
Vaste scheidsrechters (als zodanig aangewezen door het bestuur) krijgen de beschikking over een shirt, short en kousen. Hiervoor onderteken je een bruikleenovereenkomst. Bij verwijtbare schade of vermissing worden vervangingskosten in rekening gebracht conform het kledingreglement.

Gevonden voorwerpen
Gevonden kleding die eigendom is van de vereniging wordt bewaard in een kast bij de velddienst. Indien je een hoodie of een presentatiepak (jack of broek) verloren hebt, dan kun je op zaterdagen bij de velddienst terecht. Mocht je het nummer van je jack, broek of hoodie niet meer weten, stuur dan een mail naar de kledingcommissie.

Overige gevonden voorwerpen die eigendom zijn van leden, worden enige tijd bewaard bij de velddienst. Ook daarvoor kun je op zaterdagen terecht.


Meer informatie

Alle informatie over het gebruik van clubkleding vind je in het kledingreglement.
Heb je vragen over clubkleding, stuur dan een mail naar kledingcommissie@zac.nl. Deze proberen wij binnen enkele dagen te beantwoorden.

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!