Corona Updates - ZAC

Corona Updates

Corona_Updates_vierkant.jpeg

Actuele protocollen

Coronaprotocol ZAC

25 februari 2022: geen coronatoegangsbewijs meer in de kantine

18 februari 2022: normale sluitingstijd kantine, coronatoegangsbewijs blijft
Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand in de kantine is niet meer verplicht.

26 januari 2022: competities van start en publiek weer toegestaan
In het nieuwsbericht lees je alles over de start van de competities en de regels die gelden voor spelers en publiek op het sportpark, in de kleedkamers en in de kantine.

15 januari 2022: iedereen kan weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen
Spelers van alle leeftijden mogen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen bij de club. Hiervoor gelden geen beperkingen in leeftijd, tijden of groepsgrootte. Publiek is niet toegestaan.

11 januari 2022: jeugd mag trainen tot 20.00 uur
Kleine versoepeling: jeugdspelers t/m 17 jaar mogen trainen tot 20.00 uur. Bekijk hier het nieuwe trainingsschema.

19 december 2021

Voor senioren (spelers vanaf 18 jaar) is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

28 november 2021: geen trainingen en wedstrijden na 17.00 uur
Trainingen worden waar mogelijk vervroegd. Gevolgen voor de competitie en opening van de kantine zijn nog niet duidelijk. In de kantine geldt naast verplicht coronatoegangsbewijs en vaste zitplaatsen nu ook de 1,5 meter regel.

13 november 2021: geen publiek, 1,5 meter en vaste zitplaatsen in de kantine
Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden.  Kantine en het terras mogen tot 20.00 uur open en er gelden vaste zitplaatsen. Op donderdagavond is de kantine daarom gesloten. Buiten de sportvelden moet iedereen 1,5 meter afstand houden. Lees het volledige nieuwsbericht. De regels rondom het coronatoegangsbewijs zoals aangekondigd op 6 november blijven gelden.

6 november 2021: uitbreiding coronacheck
Vanaf 6 november heeft iedereen van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor alle binnenruimtes op het sportpark (kantine, kleedkamers, toiletten en vergaderkamers) en op het buitenterras. 

25 september 2021: Coronatoegangsbewijs in de kantine
De 1,5 meter regel vervalt. Wel moet iedereen van 13 jaar en ouder die in de kantine iets wil eten of drinken een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt niet als je alleen komt afhalen.

26 juni 2021 : Wedstrijden tegen andere clubs en publiek toegestaan. 
Ook senioren mogen nu weer wedstrijden spelen tegen teams van andere clubs. En: publiek is weer welkom! Op het sportpark en het terras geldt geen maximum aantal personen. Wel geldt overal buiten het veld de 1,5 meter afstandsregel.


5 juni 2021: versoepelingen mbt voetbal

  • Senioren mogen trainen en onderlinge wedstrijden spelen zonder beperking in leeftijd of groepsgrootte
  • Junioren t/m JO18 mogen wedstrijden tegen andere tegenstanders spelen
  • Kleedkamers alleen open voor tegenstanders van andere verenigingen

29 mei 2021: terras geopend
Het terras mag open voor maximaal 50 personen. Dit zijn alleen spelers of vrijwilligers. Het sportpark blijft gesloten voor publiek.

19 mei: 27+ mag meetrainen op 1,5 meter.
Spelers vanaf 27 jaar mogen meetrainen met jongere spelers. Wel met onderling 1,5 meter afstand en in groepen van max. 30 personen. Voor spelers t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijden spelen bij de eigen vereniging.

31 maart 2021: de avondklok verschuift van 21.00 uur naar 22.00 uur.
Bekijk het aangepaste trainingsschema.

16 maart 2021:  27+ spelers mogen met maximaal 4 personen trainen op 1,5 meter afstand van elkaar.

3 maart 2021: senioren tot 27 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijden spelen
Om alle seniorenteams te laten trainen in combinatie met de avondklok, is er vanaf woensdag 3 maart (tot in elk geval 31 maart) een aangepast trainingsschema. Onderlinge wedstrijden zelf afspreken en wedstrijdsecretaris vragen om in te plannen.

22 januari 2021: Aanscherping maatregelen en avondklok
Om het aantal contacten te beperken en omdat er minder animo is, maakt het jeugdbestuur geen schema’s meer voor onderlinge wedstrijden. Teams kunnen nog wel zelf wedstrijden afspreken. In verband met de avondklok vanaf 21.00 uur geldt er vanaf maandag 25 januari een aangepast trainingsschema waarbij ook trainingen op de zaterdag worden ingepland.

14 oktober: jeugd blijft trainen, competities opgeschort

De competities van jeugd en senioren zijn stilgelegd. De jeugd tot 18 jaar mag nog wel blijven trainen. ZAC gaat een onderlinge competitie opstarten. Nadere informatie hierover volgt.
Lees hier het nieuwsbericht

29 september: Het kabinet kondigt strengere coronamaatregelen aan

Van 29 september tot 20 oktober zijn sportkantines gesloten en is er geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Lees hier het nieuwsbericht.

29 augustus: gezondheidstest en registratie

Bij gebruik van de kantine of het terras moeten wij je vragen om de gezondheidscheck te doen en je contactgegevens in te vullen voor eventueel bron en contactonderzoek door de GGD. Scan de barcode bij de zuil in het clubgebouw of gebruik onderstaande banner :

Gezondheidscheck en gastregistratie

 

21 augustus: uitbreiding coronaprotocol ivm start seizoen
Nu trainingen en wedstrijden weer zijn begonnen wordt het drukker op het sportpark. Dit vraagt om duidelijke afspraken over toegang tot het terrein voor spelers en bezoekers, gebruik kantine, terras en kleedkamers en vervoer per auto. Je vindt de afspraken in bovenstaand Corona beleid ZAC.

13 augustus: opening kantine en terras
Vanaf 13 augustus zijn de kantine en het nieuwe buitenterras op de begane grond weer geopend. We moeten ons daarbij echter wel aan de coronarichtlijnen voor de horeca houden. Zo is er een verschillende in- en uitgang, hebben tafels en stoelen een vaste plaats, mag je alleen zitten en betaal je alleen contactloos of met pin. Lees hier het nieuwsbericht.

 

27 mei : Verdere versoepelingen voor de sport

  • vanaf 1 juni hoeven spelers t/m 18 jaar geen 1,5 meter afstand (meer) te houden tijdens trainingen en voetbalactiviteiten. (Voor de jeugd van 12-18 jaar geldt dat daarbuiten nog wel). Officiële wedstrijden zijn nog niet toegestaan.
  • per 1 juli mogen de sportkantines weer open. Het bestuur van ZAC heeft echter besloten de kantine gesloten te houden ivm het handhaven van de 1,5 meter en met het oog op de inkoop voor de relatief korte periode die de kantine open kan zijn tot de zomerstop.
  • onveranderd is dat ouders en andere toeschouwers niet zijn toegestaan op het sportpark.

6 mei : Senioren mogen weer trainen, trainingsschema’s aangepast
Het kabinet maakt bekend dat vanaf maandag 11 mei ook sporters boven de 18 weer buiten mogen trainen. Wedstrijden zijn nog steeds niet toegestaan. De afspraken voor de trainingen van de senioren zijn toegevoegd aan het corona protocol.
Download hier het nieuwe protocol.

Er is een nieuw trainingsschema gemaakt. Ook de trainingstijden voor pupillen en junioren zijn aangepast.
Download hier het nieuwe trainingsschema.

29 april : Trainingen voor de jeugd hervat
De trainingen voor de jeugd zijn weer gestart. Volgens een strak protocol, met een nieuw trainingsschema en met hulp van vrijwilligers. Lees het nieuwsbericht.

21 april : Eerste versoepeling voor jeugdvoetbal
Het kabinet maakt bekend dat de jeugd weer mag trainen vanaf 29 april. Daarbij moeten de spelers  1,5 meter afstand houden van volwassenen (iedereen) en andere spelers (13-18 jaar). Lees het nieuwsbericht.

14 april : Chocolade voor Isala
Gezamenlijke actie van ZAC en Albert Heijn André Mulder om de zorgmedewerkers van Isala een hart onder de riem te steken. Lees het nieuwsbericht.

9 april : Actie Steun onze sponsoren
ZAC steunt sponsoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis met een webpagina. Kijk hier hoe je onze sponsoren kunt helpen.

31 maart : Geen competitie tot zomerstop
Omdat de coronamaatregelen worden verlengd tot 28 april besluit de KNVB dat de competities in het amateurvoetbal niet meer worden hervat. Lees het nieuwsbericht.

18 maart : Hanze Trophy afgelast
Het Internationale Jeugdtoernooi De Hanze Trophy van 11/12 april wordt afgelast. Lees het nieuwsbericht.

15 maart : Sportparken gesloten
Het kabinet maakt aanvullende maatregelen bekend. Scholen en kinderdagverblijven moeten sluiten. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Ook sportpark Jo van Marle is niet meer toegankelijk. De kantine en vergaderruimtes zijn gesloten.

12 maart : Voetbal stilgelegd
Bij de persconferentie van donderdag 12 maart verbiedt de Nederlandse regering alle bijeenkomsten van meer dan 100 personen. Aanleiding voor de KNVB om de competities meteen stil te leggen en de clubs te adviseren ook met de trainingen te stoppen. De trainingen bij ZAC worden per direct gestopt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!