Scheidsrechter

Boers, J.

Accommodatie

Onbekend

Waar vorige week koning Winter verhinderde dat Z.A.C. thuis mocht aantreden tegen stadsgenoot HFC Storica bleek koning Winter niet bestand tegen de sneeuwschuivers uit Hattem. In de veronderstelling dat de wedstrijd tussen Hatto Heim (#2) en Z.A.C. vast afgelast zou worden vanwege het winterse weer en er dus weer een voetballoze zaterdag aan zat te komen speelden bij de selectie wederom de gedachte om een zaaltje te huren. Echter Hatto Heim zette alles op alles om deze kraker in 3C door te laten gaan.. Iets waar men later wellicht spijt van had.

Toen de Zwolse selectie de IJssel had overgestoken en in het Hattemse was gearriveerd bleek het nieuwe kunstgrasveld perfect sneeuwvrij gemaakt en kon er precies om 14:30 worden afgetrapt om deze 6-punten wedstrijd in gang te zetten. Z.A.C., dat de ziekenboeg aardig leeg heeft zien stromen in vergelijking met voor de winterstop, ging deze wedstrijd in met een voorsprong van 6 punten op de geelblauwen. Men kan gerust spreken van een cruciale pot voor beide teams, en vanuit Zwols oogpunt speelden de gedachten: wordt de voorsprong verkleind, vergroot of blijven we 6 punten los staan.

Nadat de aftrap was verricht bleek Z.A.C. de betere ploeg die makkelijker combineerde en de bal rond liet gaan. Hatto Heim wachtte af, liet Z.A.C. het spel maken maar gaf in de eerste 20 minuten nauwelijks kansen weg. Na ruim 20 minuten ontbrande het duel en toen ging het daadwerkelijk 25 minuten stormen.. Eerst werd na een goede aanval Lex Heimerikx alleen op de Hattemse goalie gestuurd die echter lang bleven staan en het Lex daarmee zo lastig maakte dat hij het net nét niet kon vinden. Iets hierna werd de snelle linksbuiten van Hattem gelanceerd echter Meilink schoot via de vingertopper van “ons eigen” Jelle Brouwer snoeihard op de paal.

Vrijwel direct hierna wist Z.A.C. wel de 1e goal van de wedstrijd te maken, en hoe! Een mooie aanval die vanuit Joris werd opgezet belandde via Tom Pendjol, die jarenlang het shirt van Hatto Heim droeg, bij Lex die een actie inzette, een kaatst met Pendjol inzette en daarna schitterend de verre hoek vond vanaf een meter of 20.. Een heerlijk curvebal waardoor de Hattemse keeper niet eens durfde te duiken op dit prachtige schot na een dito aanval. Na een halfuur spelen stond de verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord. Enkele mogelijkheden later wordt er wederom een aanval uit het “trainings”boekje opgezet die na enkele combinaties en een crossbal voor de voeten van Rick Heimerikx valt die een afgemeten voorzet in huis heeft waarna onze topscorer Robbin Bastiaan met een subtiel tikje de keeper weet te verschalken en de stand op 0-2 brengt. Op een vol “het Achterveen” sportpark waar ook vele Z.A.C. supporters waren werd door de vele Hatto Heim aanhangers gezucht en gesteund gezien opgelopen en schijnbaar onoverbrugbare achterstand. Met een 0-2 voorsprong en energie voor 10 gingen de blauwwitten rusten.

Na de rust bleken de intenties van Hatto Heim te zijn veranderd, in plaats van afwachtten en counteren proberen de Wapendragers vroeg onder druk te zetten. Dit leidde alleen in de 47e minuut tot een goede kans toen spits Teuben door een woud van benen hard kon uithalen maar Brouwer geweldig zag reageren en pareren. Het overduidelijke veldoverwicht wat de Zwollenaren in de 1e helft hadden was in de 2e helft niet zichtbaar echter de ijzersterke achterhoede en eigenlijk de gehele ploeg gaf verder niks tot weinig weg. Kleine kansjes over en weer zonder echte noemenswaardigheden totdat in de 85e minuut een vrije trap voor Hatto Heim plaatsvond. Een geweldige vrije trap werd subliem uit de kruising geplukt zodat de Zwollenaren wederom de nul hielden en schier onaantastbaar achterin lijken. In de 90e minuut werd de 1e echt fatsoenlijke aanval van de 2e helft doeltreffend afgerond door centrale middenvelder Thomas Bakker die na een passeeractie netjes de verre hoek wist te vinden en zo de 0-3 op het scorebord bracht.

Niet veel later floot de leidsman die een prima pot floot af en kon Z.A.C. terugkijken op een goeie en degelijke overwinning en heeft ons 1e elftal een voorsprong van 9 punten te pakken op de nummer 2. Ook oogstte het de lof en de complimenten van Hatto Heim die aangaven dat “ De Zwollenaren in een hoger tempo spelen, balvaardiger zijn en de tegenstander niet de indruk laten dat er fysiek iets te compenseren valt en defensief ijzersterk zijn". Mooie complimenten voor de jonge ploeg die aantrad met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar!

Het trainersduo Kragt en Schotman zal blij zijn met de overwinning maar de focus meteen verplaatsten naar komende zaterdag wanneer ons vlaggenschip aantreedt tegen Nieuwleusen, de huidige nummer 3 van de competitie. Op het Jo van Marle sportpark wordt er dan om 14:30 afgetrapt en kan Z.A.C. wederom goeie zaken doen. De selectie en de club waardeert de betrokkenheid en alle supporters die komen kijken en hopen iedereen zaterdag weer langs de lijn of in de kantine te zien!

Opstelling Z.A.C.: Jelle Brouwer - Yoel Bastiaan ( Ryan Flierman, 78e min), Mathijs Lomme, Joost Kwakkel, Joris Schunselaar, - Thomas Bakker, Okke Scholten, Lex Heimerikx - Rick Heimerikx, Robbin Bastiaan ( Tom Hindriks, 84e minuut), Tom Pendjol (Joost Vulkers, 74e min).