Agenda - ZAC

Agenda

Activiteiten in deze categorie op 01 juli:

ONEC Toernooi

Oudste clubs van Nederland komen naar ZAC

Op zaterdag 1 juli komen de veteranenteams van de oudste voetbalclubs van Nederland naar ZAC voor het jaarlijkse landelijke ONEC-toernooi. Vanwege het 130-jarig jubileum van komend seizoen heeft ZAC, opgericht in 1893, de eer om het toernooi te organiseren.

ONEC staat voor Om en Nabij de Eeuw Clubs. Het zijn 24 voetbalverenigingen die voor of rond 1900 zijn opgericht, waaronder enkele zeer gerenommeerde oude clubs. Zo doen er aan het toernooi bij ZAC  teams mee van onder Robur et Velocitas (1882, Apeldoorn), de Koninklijke HFC (1889, Haarlem) en HBS (1893, Den Haag), de club waar de jonge Beb Bakhuys zijn voetbalcarrière begon voordat hij overkwam naar ZAC.

De deelnemende teams komen uit in verschillende veteranen categorieën: 35+ Heren, 50+ Heren, 35+ Dames en Walking Football M/V. Zij spelen 7 tegen 7 op een half veld. Sportiviteit en gezelligheid gaan bij het ONEC-toernooi hand in hand. Het toernooi vindt plaats op sportpark Jo van Marle aan de Landsheerlaan in Zwolle Zuid. De wedstrijden starten om 13.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

  • 1 juli 2023
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!