ZAC heeft een aantal bekende voetballers en bestuurders voorgebracht.
Bep Bakhuys (1909-1982) was in de jaren ’20 speler van de ZAC. Op negentien jarige leeftijd debuteerde Bakhuys in het Nederlands elftal waar hij in totaal 23 keer voor uitkwam en maar liefst 28 keer scoorde. Bep Bakhuys geniet nog altijd bekendheid door zijn vliegende kopbal in de interland tegen België. Een soortgelijke goal wordt nog altijd de Bep Bakhuysgoal genoemd. Op het oude sportpark van Z.A.C. aan de oude Veerweg is in de nieuwe wijk een straatnaam vernoemd naar Bep Bakhuys.
Jo van Marle (1925-1995) voetbalde bij de Z.A.C. waarvan hij in 1953 voorzitter werd. Hij doorliep diverse bestuursfuncties binnen de afdelingen van de KNVB voor hij in 1980 tot bondsvoorzitter verkozen werd. Hij was ook directeur van het Economisch Technologisch Instituut Overijssel. Hij bleef bondsvoorzitter tot in 1993 en was tevens penningmeester van de UEFA. Een van zijn belangrijkste verdiensten was het, samen met Michel D’Hooghe (voorzitter KBVB), binnenhalen van het Europees Kampioenschap voetbal 2000. Bij zijn afscheid werd hij tot erelid gemaakt door de KNVB. Door zijn algehele verdienste voor het Nederlandsche voetbal mogen wij er trots op zijn dat ons sportpark is vernoemd naar Jo van Marle.
Jasper Warner (1870-1942) was de eerste voorzitter van onze mooie vereniging. Twee maanden na de oprichting van ZAC trad hij toe tot het bestuur van de Nederlandsche Voetbal- en Athletiekbond (NVB). Van 1897-1919 was hij bondsvoorzitter van de NVB. Onder zijn bestuur werd de leiding van de Bond gecentraliseerd en geprofessionaliseerd, waardoor het Nederlandse voetbal en de Bond een spectaculaire groei beleefden. In 1904 was hij betrokken bij de oprichting van de Wereldvoetbalbond FIFA. Een jaar later werd de eerste officiële interland van het Nederlands Elftal gespeeld. In 1912 en 1913 bezorgde hij ZAC twee heuse interlands op haar nieuwe sportpark aan de Veerallee. Daarnaast beijverde hij zich voor de verbreiding van de Nederlandse sport in het algemeen. Zo maakte hij onder andere deel uit van sportkoepels als de Nederlandsche Bond voor Lichamelijke Opvoeding (NBvLO) en was een van de initiatiefnemers tot de oprichting van het Nederlandsch Olympisch Comité (NOC). In de jaren twintig trad hij toe tot het Comité 1928, dat belast werd met de organisatie van de Olympische spelen van Amsterdam. Op het oude sportpark van ZAC aan de oude Veerweg is in de nieuwe wijk een straatnaam vernoemd naar Jasper Warner.
Freek Krayer. Goalgetter van de bovenste plank. Hij scoorde 124 doelpunten voor ZAC1, was drievoudig amateurinternational. Freek was broer van de andere topschutter Herman Krayer, 71 doelpunten voor ZAC1.
Jochem van Zanten is een van de beste doelmannen die voor de ZAC hebben gespeeld. Hij verdedigde van 1956 tot 1970 het doel van de wapendragers. Hij was een atleet pur sang en bracht het zelfs tot 9-voudig amateurinternational.