Corona- update: competities en publiek weer toegestaan

26 januari 2022 16:30


Goed nieuws! Vanaf woensdag 26 januari zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat alle competities weer van start gaan en publiek weer is toegestaan. Ook de kantine mag weer open. In dit nieuwsbericht lees je alles over het vervolg van de competitie en de regels op het sportpark, in de kleedkamers en de kantine.

Vervolg competitie
Voor de KNVB staat het uitspelen van de competities dit seizoen voorop. Omdat er in de eerste competitiehelft, vooral in de A-categorie, veel wedstrijden zijn uitgevallen, zijn verschillende competities aangepast. Bij ZAC vallen in categorie A: ZAC1, VR1, ZAC2, ZAC3, ZAC4, JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO14-1, JO13-1. B-categorie: alle overige teams. (Bekijk hier de indeling in categorie A en B)

  • Bekervoetbal komt in alle categorieën te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities uit te spelen.
  • Over de senioren competitie A-categorie neemt de KNVB op 28 januari een besluit. Inhaalwedstrijden vanaf 5 februari.
  • De najaarscompetities junioren A-categorie en O23 worden zo snel mogelijk afgerond. De eerste (inhaal)wedstrijden worden vanaf 29 januari gepland. Half februari volgt meer informatie over de voorjaarscompetitie.
  • Senioren, junioren en pupillen in de B-categorie starten op 29/30 januari met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft ongewijzigd. De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Afgelasting door corona
Op de website van de KNVB lees je wat je moet doen bij één of meerdere coronagevallen in je team.

Publiek bij wedstrijden
Tot uiterlijk 22.00 uur is het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Wel moet het publiek 1,5 meter afstand houden.

Kantine
De kantine is vanaf zaterdag 29 januari weer elke zaterdag open. Opening op de donderdagen gaan we met het oog op de sluitingstijd van 22.00 uur nog bekijken. Daar komen we nog op terug. In de kantine gelden de volgende regels:

  • 1,5 meter afstand
  • coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht vanaf 18 jaar
  • vaste zitplaats verplicht
  • mondkapje verplicht bij verplaatsing in de kantine (vanaf 13 jaar)
  • Kantinemedewerkers dragen een mondkapje
Mondkapje in de kleedkamers
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open. Voor spelers vanaf 13 jaar is een mondkapje hier verplicht.

Quarantaine en testen
Natuurlijk gelden ook de algemene basisregels: blijf thuis bij klachten, was je handen, hoest en nies in je elleboog, schud geen handen. Check hier de regels rondom quarantaine en testen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!