Meiden- en vrouwenvoetbal

Meidenvoetbal_collage.JPG

 

Z.A.C. zoekt Girlpowerrr!
Veel meiden hebben voetbal al ontdekt als hun favoriete sport. Meidenvoetbal is niet voor niets de snelst groeiende teamsport ter wereld! Het aantal meiden bij Z.A.C. is in een jaar bijna verdubbeld. Bij onze jeugd van 6-15 jaar (JO7-JO15) spelen nu meer dan 50 enthousiaste meiden.  Dat is heel mooi, maar we kunnen nog veel meer meiden gebruiken! Bij de jongste teams, maar ook in de leeftijd vanaf 12 jaar.
Ben of ken jij een enthousiaste meid die op zoek is naar een stoere teamsport bij een gezellige club? Kom dan eens kijken bij een training of doe lekker mee. Stuur een mail naar meidenvoetbal@zac.nl en we nodigen je zo snel mogelijk uit!

Gemengde teams bij de pupillen
Bij Z.A.C voetballen meiden en jongens tot ca 13 jaar in gemengde teams. Soms zelfs langer. Sommige meiden spelen tot hun 15de nog in eerste elftallen mee. Meiden en jongens doen tot die leeftijd voetballend niet voor elkaar onder. Het belangrijkste is dat ze spelen met kinderen van hetzelfde niveau en met dezelfde beleving en motivatie. Daarbij maken we geen onderscheid tussen jongens en meisjes. Door te spelen met gemengde teams, kunnen we voor ieder kind op ieder niveau een passende plek vinden. Hierdoor ontwikkelen ze zich beter en spelen ze met meer plezier. En daar gaat het uiteindelijk om!

Meidenteams
Vanaf ongeveer 14 jaar, als het krachtsverschil tussen jongens en meiden groter begint te worden, gaan meiden in een meidenteam voetballen. Op dit moment hebben we bij Z.A.C. 3 meidenteams: MO17, MO19-1 en MO19-2. De meiden uit MO19-1 worden door trainster Monique Plaggenborg, voormalig talentbegeleider bij de KNVB, klaargestoomd voor de vrouwenteams.

Vrouwenvoetbal
Onze twee vrouwenteams komen uit in de vijfde en de tweede klasse. Oud speelster van PEC Zwolle Jenieke de Pater is trainster van Vrouwen 1.

Ladies League
Voor vrouwen vanaf ca 40 jaar die recreatief willen voetballen is er op de vrijdagavond de Ladies League. De trainingen zijn van 19.00 – 20.00 uur. Iedereen kan meedoen op haar eigen niveau. Je leert de basistechnieken van het voetbal. De training bestaat uit een warming-up, afwisselende oefeningen met bal en een partijtje aan het eind. Met wie wil sluiten we af met een drankje in de kantine. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Bij de Ladies League ben je ‘trainend lid’ en betaal je € 6,25 per maand.
Doe je mee?
Meer informatie: vrouwenvoetbal@zac.nl

Contact
Heb je vragen over meiden- of vrouwenvoetbal bij Z.A.C.? Neem dan contact op met Krista Voorhorst: meidenvoetbal@zac.nl .

 

I.S.R. Girls Academy
Talentvolle meiden die op weg willen naar de top kunnen zich aanmelden voor de I.S.R. Girls Academy.
Het meidenteam van I.S.R. met voetbaltalenten uit de regio traint iedere zondag bij Z.A.C..

 

MK_03879_2.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!