Huis in 't Veld, J.H.M.

Accommodatie

Onbekend

• Mathijs Lomme kopt een voorzet van DOS'37 uit de doelmond. De verdediger vierde zijn rentree in de ploeg bij de Zwolse tweedeklasser.

ZWOLLE – ZAC heeft tegen DOS ’37 niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste knock-out-fase van de districtsbeker. De tweedeklasser bleef lang op de been tegen de hoofdklasser uit Vriezenveen, vooral dankzij een ijzersterk keepende Jelle Brouwer, maar verloor door twee doelpunten in de tweede helft met 2-4.

“Je verliest de wedstrijd en daar kun je nooit een goed gevoel over hebben. Aan de andere kant is mijn gevoel ook wel trots. De jongens hebben het niet slecht gedaan en ook goed voetbal laten zien. Met name de eerste helft goed positiespel en bij vlagen de tweede helft ook”, stelt trainer Egbert Kragt, die Jelle Brouwer een wereldpartij zag keepen. Brouwer hield zijn ploeg met name in de eerste helft op de been met meerdere katachtige reacties.

In een aantrekkelijke eerste helft schoot Joost Vulkers ZAC in de zesde minuut langszij nadat DOS al in de tweede minuut op voorsprong was gekomen. Met name na de 1-2 van DOS liet Brouwer zijn klasse zien en dat zorgde ervoor dat ZAC in de 45ste minuut zowaar gelijk kon maken. Een kopbal van Joost Ottens uit een corner werd door Esra Bolte van de lijn getikt met zijn hand. Rood voor Bolte en een strafschop voor ZAC, die door Joren Drost benut werd.

Kort na de pauze kwam een hoopvol ZAC een paar gevaarlijk door, maar het was de individuele klasse van DOS ’37 die de doorslag gaf. De razendsnelle Maarten Smit stoomde in de 69ste minuut op over de rechterflank, kapte naar binnen en schoot laag binnen in de korte hoek. Zeven minuten voor het einde besliste oud-prof Thijs Houwing het duel definitief.

ZAC-DOS '37 2-4 (2-2). 2. Marc Meijer 0-1, 6. Joost Vulkers 1-1, 19. Ronald te Morsche 1-2, 45. Joren Drost 2-2 (strafschop), 69. Maarten Smit 2-3, 83. Thijs Houwing 2-4. Rode kaart: 45. Esra Bolte (DOS '37).