Scheidsrechter

Jansen, G.W.

Accommodatie

Onbekend

De Zwolse brigade begon de wedstrijd in de veronderstelling dat bij winst op VHK de 1e periode gewonnen zou worden.. en zo geschiedde. Waar F2 als team van de week vroeg in de ochtend het goede voorbeeld had gegeven door met 6-1 te winnen en zodoende ook ongeslagen bleef was dit ook wat het vlaggenschip van ZAC deed.

Na een aftastend begin van beide kanten waarin ZAC het spel probeerde te maken maar hier moeite mee had en VHK de lange bal hanteerde begon ZAC na 20 minuten beter te voetballen. Een schotje van Robbin Bastiaan kon door keeper van der Linde eenvoudig gepareerd worden. 5 minuten later opende de topschutter dan toch de score. Een mooie steekbal van Okke Scholten belande in het zestienmetergebied van de ploeg uit St. Jansklooster waarna Bastiaan de pass op waarde schatte en de keeper met een lob kon verschalken. Echter een dikke minuut later stond de 1-1 al op het scorebord. Een vrijetrap van achteruit werd door de Zwolse defensie gemist en Gert Wind maakte oog in oog met Jelle Brouwer geen fout. De Zwolse ploeg toch even van slag en pas in de 41e minuut weer echt Zwols gevaar. Doelman van der Linde maakt hands bij het uittrappen, een vrije trap als resultaat. Lex Heimerikx sloeg als een dief in de nacht toe door de vrije trap snel te nemen en in de benedenhoek te plaatsen. Zo ging ZAC met een 2-1 voorsprong rusten al was er duidelijk het besef dat het vanmiddag niet vanzelf gaat. Matig veldspel en weinig gecreëerde kansen was het toonbeeld van de 1e helft.

De 2e helft start net als de 1e helft, ZAC poogt te voetballen en VHK houdt vooral tegen en speelt de lange bal. In de 57e minuut een vrije trap die door Lex Heimerikx op het hoofd van Tom Hindriks, die een basisplaats had veroverd, werd geschilderd waarna Hindriks in 2 instanties de ban breekt, 3-1!

Een minuut na zijn goal mag Hindriks zijn plek afstaan aan Rick Heimerikx, die in de 70 minuut Okke Scholten diep stuurt waarna een voorzet volgt op Robbin Bastiaan die snoeihard de 4-1 binnenschiet. Even hiervoor had Scholten zijn ploeg al op een 4-1 moeten zetten echter zijn inzet sprong via onderkant lat weer het veld in. Ondertussen heeft Joris Schunselaar Yoel Bastiaan vervangen op linksachter en heeft ZAC met Timon Tromp, Joost Ottens, Thomas Bakker en de zogenoemde Joris en Yoel na de treffer van de bezoekers niks meer weggegeven. Met nog een kwartier te gaan begint de irritatie aan de kant va VHK op te spelen en worden de duels niet geschuwd. De Zwolse ploeg wapent zich hier tegen door eindelijk het gewenste spel met mooie aanvallen en goed combinatiespel op de mat te leggen. Sonny Boerdijk die na een week baguettes en croissants in La France weer op het middenveld was te bewonderen scoort na een corner van de oudste Heimerikx van dichtbij de 5-1.

Jordy Lemstra is in de ploeg gekomen voor Lex Heimerikx en zet een aanval op die via Scholten en Heimerikx bij de getergde spits Vulkers terecht komt en na een goed schot de 6-1 op het scorebord weet te zetten. ZAC neemt geen gas terug en blijft vol op de aanval spelen en creëert nog enkele goede mogelijkheden. In de 88e minuut het slotakkoord wanneer Robbin Bastiaan een, wel erg makkelijk gegeven, penalty bekwaam inschiet en zo zijn 3e van de middag aantekent.

Na 90 minuten vind scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn het genoeg geweest en is duidelijk dat ZAC de 1e periode in deze klasse heeft gewonnen. Groots werd dit niet gevierd aangezien het slechts een begin is en dit besef duidelijk waarneembaar is bij deze jonge ploeg van Kragt en Schotman. Er komen nog genoeg moeilijke wedstrijden de komende weken aan tegen ploegen die bovenin meedraaien zoals Olympia, SC Lutten en Hardenberg’85. Resumerend kan gezegd worden dat VHK 55 minuten lang de Zwollenaren in bedwang kon houden zonder zelf gevaarlijk te worden maar ook relatief weinig weg te geven. Na de 3-1 werd de klasse van ZAC steeds beter zichtbaar en werden enkele mooie doelpunten gemaakt.

Volgende week staat een belangrijke wedstrijd op het programma, uit tegen Zwolsche Boys. Deze, altijd verhitte, wedstrijd vindt plaats om 14:30. Het is Zwolsche Boys tegen ZAC, de degradant tegen de promovendus, de nummer 9 tegen de nummer 1, de van oudsher volksclub tegen de van oudsher eliteclub, de groenwitten tegen de blauwwitten, trainer Tuin tegen trainer Kragt, Schotman tegen Schotman, 8 punten tegen 21 punten, geslagen tegen ongeslagen, 9 doelpunten voor tegen 20 doelpunten  voor, het is rivaal tegen rivaal. Kortgezegd, het is derby day! We hopen dat al onze supporters, jeugdleden en ouders ons steunen in deze belangrijke en mooie wedstrijd.

Zaterdag 1 november, 14:30, Jo van Marle sportpark, Zwolsche Boys – Z.A.C.