Scheidsrechter

Bomans, J.

Accommodatie

Onbekend

Deze week staat de thuiswedstrijd tegen DSV'61 3 op het programma. De uitwedstrijd in Doornspijk tegen DSV'61 3 werd verloren met 3-0.
Na een aantal weken forse kou in Nederland was het vandaag een mooie dag om te voetballen met een graad of 15.
De jongens moesten zich om 14.15 melden op de club om allereerst te beginnen met de altijd fijne wedstrijdbespreking van trainer Rein, die de tactieken nog even doorsprak. (zie foto).

Daarna was het tijd om om te kleden en aan de warming-up te beginnen, onder het genot van veel vuurwerk dat bij de buren af werd gestoken vanwege de derby Boys1 tegen ZAC1.

Nadat iedereen omgekleed en warmgelopen was werd het tijd voor de wedstrijd, en dat werd gedaan in deze opstelling:
Vellinga (goal), Waanders (linksback), Holke en Erwin (CV), Wisse (rechtsback), Daimy, Stefan en Mepsch (middenveld), Riemer (rechtsvoor), Nico (spits) en Marit (linksvoor).
Op de bank zaten Luuk, Wouter en Jan-Erik die na lang blessureleed eindelijk weer wedstrijdfit is, tot grote vreugde van het vierde.

Om 15.15 komen de jongens het hoofdveld opgelopen, waar de wedstrijd zal worden afgewerkt.
Niet voor de eerste keer dit seizoen komt ZAC slap de kleedkamer uit. De eerste kansjes worden gecreëerd door DSV, welke desondanks niet echt gevaarlijk worden.  In de 10e minuut was daar de eerste kans voor ZAC maar deze wordt gemist door Riemer, die over de bal heen schiet. In de 25e en 26e minuut opnieuw 2 kansen voor ZAC. Ten eerste een mooie pass van Nico op Mart welke de bal  helaas niet onder controle krijgt, en ten tweede een schot van Riemer op de 16, welke zonder overtuiging makkelijk gepakt kan worden door de keeper van DSV.

Een minuut later, in de 27e minuut is het dan DSV die de bal (met een hoop geluk) achter onze keeper Vellinga kan werken. De spits van DSV krijgt de bal met een gelukje mee en gaat 1-op-1 op Vellinga af, welke de goede hoek uitzoekt maar desondanks niet kan voorkomen dat de bal de goal in rolt. 0-1.

Na deze tegentreffer besluit ZAC toch wat meer naar voren te gaan en twee minuten later kan er gejuicht worden aan de kant van ZAC.
In de 29e minuut krijgt ZAC een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Daimy staat klaar om deze te nemen en bereikt Waanders met een goede voorzet.  Waanders twijfelt geen moment en besluit deze in één keer op de goal te schieten met een halve omhaal. Tot ieders grote verbazing verdwijnt deze in de goal en staat het 1-1. Waanders scoort niet vaak,  maar als hij scoort dan doet hij dat toch zeer fraai.
Na deze goal zijn er nog een aantal kansjes, maar tot grote kansen komt het niet en gaan we de kleedkamer opzoeken met een gelijkspel op het scorebord, waar ZAC toch op iets meer had gehoopt.

ZAC komt goed de kleedkamer uit en krijgt gelijk een paar kansjes maar de bal wil er nog niet in.
In de 55e minuut komt dan, tegen de verhouding in de 1-2 letterlijk uit de lucht vallen. De speler van DSV besluit vanaf een meter of 30 tot ieders verbazing ineens op goal te schieten, en Vellinga, welke een stukje voor zijn goal staat kan niet meer voorkomen dat de bal achter hem in de goal verdwijnt. Een mooie goal dus vanaf de kant van DSV en ZAC moet weer volle bak in de aanval om toch nog 3 belangrijke punten uit dit duel te kunnen slepen.

In de 67e minuut gaat Daimy 1-op-1 op de keeper van DSV af, welke zijn hoek goed verkleint en zo kan voorkomen dat Daimy de 2-2 op het bord zet. De rebound komt weer voor de voeten van Daimy, welke nu goed het overzicht bewaart  en een mooie pass geeft op onze topscorer Stefan, die vrij voor de goal staat, maar ook hij krijgt de bal niet in de goal.  Een minuut later is er dan toch de goal voor ZAC. Daimy kopt de bal deze keer het 16-meter gebied in tot grote schrik van de verdediging van DSV, welke de bal in het eigen doel werken. 2-2!

ZAC blijft de aanval opzoeken om toch nog het veld af te kunnen stappen met 3 punten.  Wouter, Luuk en Jan-Erik vervangen ondertussen Wisse, Nico en Riemer. Want Wisse op de rechtsback is en blijft altijd een grote gok.

In de 73e minuut is er een twijfelachtig moment in de 16 van de tegenstander. Erwin, die met zijn twee meter inmiddels aangesloten is als spits voor ZAC wordt vastgepakt en besluit om naar de grond te gaan maar de scheids wuift het weg.  In de 78e minuut is er opnieuw een grote mogelijkheid voor ZAC via Stefan, die de bal op een presenteerblaadje krijgt, maar helaas weet hij hem opnieuw naast te mikken waardoor het nog steeds 2-2 staat met nog een klein kwartier op de klok.  In de 82e minuut komt er nog geel voor keeper Vellinga, welke zijn mond open trekt tegen de scheidsrechter omdat hij vindt dat er teveel tijd wordt gerekt door DSV. Hij ontvangt de gele kaart en moet daarna tot rust gemaand worden
door de eigen spelers voordat hij zijn tweede gele ontvangt.

In de slotfase komt ZAC niet meer tot grote kansen en zo eindigt deze wedstrijd tot ongenoegen van ZAC in een 2-2 gelijkspel.
De scheids wordt bedankt, en om de dag nog iets aangenamer te maken haalt Luuk een kratje grolsch beugels op welke worden uitgedeeld ter ere van zijn laatste wedstrijd voor dit prachtige team.

17 maart 2018 om 12.00 mogen de jongens naar Kampen voor de wedstrijd tegen de koploper uit de competitie: KHC2. Graag tot dan.