Scheidsrechter

ter Hoek, G.J.

Accommodatie

Onbekend

Na een weekend zonder voetbal mochten de mannen van het 4de zich opmaken voor een nieuwe wedstrijd. De vorige 3 wedstrijden werden de 3 punten gewonnen, waardoor er we ons nog kunnen mengen voor de derde periode waardoor er mogelijke promotie kan worden afgedwongen. Dus er staat nog wat op het spel bij deze wedstrijd. Zeker doordat de tegenstander van de wedstrijd het 3de elftal van WVF is, wat ook meestrijd voor de eerste plek in deze periode.

We wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden gezien het verlies in de eerste wedstrijd tegen dit team. Tijdens de voorbespreking moest Rein voor de zoveelste keer zijn beloftes  breken over de opstelling. Dus maakte hij weer een belofte naar het team. Hij gaat nooit meer de opstelling van te voren doorgeven. Zal hij zich daar wel aan kunnen houden??? Of zal hij ten prooi vallen aan omkoping??? Verder werden er weinig nieuwe dingen verteld, want volgens de trainer is alles al zo vaak gezegd dat het nu eindelijk eens duidelijk moet zijn.

Na een goede warming up van de mannen, werd de trainer op de hoogte gesteld dat de scheidsrechter van deze middag, op zo’n hoog niveau fluit dat hij niet word begrepen door de spelers die hij mag leiden tijdens zijn wedstrijden. Dit werd gelijk duidelijk aan het begin van de wedstrijd toen onze buitenspeler Evers op het matje werd geroepen. We dachten altijd dat hij ook op een goed niveau speelt maar hij begreep er helemaal niets van.

In de eerste helft kreeg WVF de eerste grootte kans maar die spatte uit een op de paal, daarna pakten de mannen van ZAC meer het initiatief wat leiden tot verschillende kansen. Maar die werden helaas niet verzilverd. Onze keeper Vellinga stond goed te keepen want de kansen die WVF kreeg, waren allemaal een prooi voor hem. Dit alles resulteerde in een 0-0 rust stand.

Na wat omzettingen qua bezetting in de rust gingen de mannen met goede moed er tegen aan. De eerste 10 minuten van de tweede helft ging het gelijk op. En zag het er niet naar uit dat er snel gescoord zou worden. Maar uit het niets werd er vanuit een hoekschop gescoord. Dit helaas in het verkeerde doel voor de mannen van ZAC. Hier ging een ‘kleine’ fout aan vooraf van een niet nader te noemen persoon. Deze persoon was erg bang dat men hem alleen hier aan zou gaan onthouden, terwijl hij verder een goede wedstrijd stond te keepen. Daarnaast heeft hij voor ons al veel punten verdient dit seizoen. Dus dit ‘kleine’ foutje is hem vergeven.

Weer even verder met de wedstrijd, door deze achterstand waren de mannen niet onder de in druk, want door een weergaloze aanname (waarschijnlijk de beste van zijn hele carrière) van Mepsch speelde hij zijn tegenstander en de rest van de verdediging helemaal zoek. Hij had daarna ook nog het overzicht om Knol aan te spelen die de bal in het doel kon tikken. Hierdoor is Knol koploper geworden bij het topscoorders. Zijn grootste concurrent was in de rust gewisseld. Er gaan geruchten dat er toezeggingen zijn gedaan als bepaalde mensen op de bank worden gezet. Wat en of hier iets van waar is, dat zal altijd de vraag blijven.

Terug naar de wedstrijd want alles lag weer op bij de 1 – 1 stand. Het spel ging op en neer waarbij beide ploegen wat kans kregen. Na een snelle omschakeling van WVF was de verdediging uit positie waardoor de 1 – 2 werd binnen geschoten. Hierna werd Erwin doorgeschoven naar de spits om te proberen om met zijn lengte oorlog te maken om zo weer gelijk te maken. Dit resulteerde in een paar kansen die er helaas niet in gingen. Door deze omzetting kregen de aanval van WVF wat meer ruimte. Wat helaas nog een tegendoelpunt opleverde. Verder werd er niet meer gescoord en werd er dus helaas een 1 – 3 nederlaag genoteerd.

In de kantine werd er door sommige nog lang nagedacht over het ‘kleine’ foutje, maar bij de meeste was er snel het gevoel dat we alles hadden gegeven wat we konden. En werd genoten van een lekker biertje.

De volgende wedstrijd waar we weer te bewonderen zijn is op 19 mei en dat is de derby bij en tegen Zwolsche Boys om 14.30