Wedstrijdverslag ZAC JO19-1 VS Berkum O19-1

Scheidsrechter

Vries, K.

Accommodatie

Onbekend

Na een teleurstellende nederlaag tegen Dalfsen uit moest er nu thuis gewonnen worden van Berkum.

1e helft:

ZAC begon scherp aan de wedstrijd en binnen 10 minuten stond het al 1-0 voor door een mooie pass over de verdedigende linie van Berkum heen. Hoewel de keeper van Berkum de bal buiten de 16 met de handen raakte werd er voordeel gegeven door de scheids wat leidde tot de 1-0 van ZAC. Berkum wist hier in de eerste helft geen antwoord op te geven. ZAC stond compact waardoor Berkum er moeilijk doorheen kwam. Door af en toe een individuele actie van de buitenspelers kwamen ze bij de goal van ZAC, maar de corners en schoten waren niet gevaarlijk genoeg om in de eerste helft een doelpunt te kunnen forceren. Ook ZAC kreeg nog een aantal kansen in de eerste helft, maar ook die werden niet benut, wat leidde tot een terechte ruststand van 1-0.

2e helft:

In de tweede helft kwam Berkum scherper uit de kleedkamer dan als in de eerste helft waardoor het middenveld van ZAC het moeilijker kreeg. Hierdoor kwam er op het middenveld veel ruimte voor Berkum om te kunnen voetballen waardoor het steeds dreigender werd. Uiteindelijk maakte Berkum 1-1 doordat ze attent waren en de bal vanuit het middenveld oppikte. Na de 1-1 veranderde het spelbeeld en was ZAC het initiatief in de wedstrijd kwijtgeraakt. Door de druk viel daarna de 1-2 doordat de spits mooi wegdraaide van zijn tegenstander en 1 op 1 rustig bleef. ZAC moest nu nog iets forceren waardoor er gekozen werd voor 1 op 1 achterin. Dit heeft helaas alleen geen slotoffensief opgeleverd. Wel kwam er meer ruimte voor Berkum, die in de slotminuten de wedstrijd beslisten door een counter die geweldig werd afgemaakt door een van hun middenvelders. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Berkum O19-1.