ZAC verslaat Gramsbergen na superieure 1e helft en blijft ongeslagen

Scheidsrechter

Kok, R.P.

Accommodatie

Onbekend

Na het gelijkspel van vorige week heeft ZAC 1 zich uitstekend gerevancheerd door Gramsbergen met 4-0 te verslaan. Nadat de blauwwitten met het pupillenteam F3 het veld hadden betreden en er was gefloten voor de aftrap kreeg Gramsbergen na 5 minuten een mogelijkheid op de 0-1 ware het niet dat de spits niet uit kwam met zijn passen. Vlak hierna creëerde ZAC een kans die leidde tot een corner. Centrale verdediger Joost Ottens kopte de bal geweldig in echter hij raakte de deklat. Niet veel later komt een sublieme aanval, opgezet aan de rechterkant, terecht bij Tom Hindriks die de 1-0 op het scorebord weet te zetten. ZAC voetbalt uitstekend in de 1e helft en is heer en meester wat leidt tot vele kansen. Niet veel later ligt de bal alweer in het net na een defensieve fout bij de ploeg uit Gramsbergen. Tom Pendjol kan een bal onderscheppen en snelt met zijn snelheid op vijandelijke doel af, passeert de keeper echter de bal gaat net iets te wijd waardoor Pendjol zelf niet zijn doelpunt kan maken. Hij bewaart kalm het overzicht en vind de volledige vrijstaande Rick Heimerikx die eenvoudig kan intikken, 2-0! Net als de 1-0 is ook de 3-0 van grote schoonheid nadat over enkele schijven rechtsback Timon de diepte in wordt gestuurd en daar een voorzet op maat aflevert waarna Robbin Bastiaan ook zijn doelpunt kan maken.
Hieropvolgend nog enkele mogelijkheden en prima veldspel echter dit vervaagde de gehele 2e helft. Dit kwam mede omdat Gramsbergen sterker uit de rust kwam maar ook vanwege slordig spel bij de club uit Zuid. Duidelijk was dat ZAC niet meer het spel kon leveren wat zij de supporters in de 1e helft voorschotelden maar ook dat Gramsbergen niet bij machte was om echte kansen af te dwingen tegen de koploper. Dit mede omdat de verdediging en zeker Joris Schunselaar hun directe tegenstander goed in toom wisten te houden. Enkele speldenprikjes over en weer leidde tot kleine kansjes. Na ruim een uur mocht de goedspelende Tom Pendjol het veld verlaten voor Joost Vulkers. In de 80e minuut was, de net ingevallen, Jordy Lemstra verantwoordelijk voor de 4-0 toen hij doeltreffend uithaalde en hiermee de verre hoek wist te vinden. Gramsbergen kopte iets voor tijd nog op de paal en was nog driftig op zoek naar de eretreffer echter zij vonden telkens de wederom sterk keepende Jelle Brouwer op hun pad. Al met al een 1e helft zoals we het graag zien met snel en vlot combinatie voetbal wat leidde tot mooie aanvallen en een 2e helft waar het tegenovergestelde te zien was. Na afloop de complimenten van de tegenstander uit Gramsbergen die ons loofde wat ook terug te zien is in het verslag op hun site. Als ploeg zijnde kan je trots zijn als een tegenstander zo over je schrijft!
Komende week is er een week van relatieve rust voor de 1e selectie. Aanstaande dinsdag spelen de beloften onder 23 tegen Dieze West en donderdag wordt er geoefend tegen DESZ, uit bij Zwartsluis.
De competitie wordt hervat bij en tegen Olympia’28 te Hasselt en we hopen eenieder daar dan ook weer te zien om het 1e elftal te steunen en haar status als ongeslagen koploper met minimaal 1 week weer zien te verlengen.

opstelling ZAC. Jelle Brouwer – Timon Tromp; Joost Ottens; Sonny Boerdijk; Joris Schunselaar – Okke Scholten; Lex Heimerikx; Tom Hindriks – Rick Heimerikx (Jordy Lemstra, 78e minuut; Robbin Bastiaan; Tom Pendjol (Joost Vulkers, 65e minuut)