Datum

11 november 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na een geflatteerde 4-0 nederlaag op 4 november tegen VSCO’61 A1 uit, moest ZAC het nu opnemen tegen stadsgenoot CSV’28 uit stadshagen.

1e helft
ZAC begon scherp aan de wedstrijd. ZAC stond goed in het begin en CSV kreeg nauwelijks in de 1e helft uitgespeelde kansen. ZAC speelde vaak de bal via hun linksbuiten die de beste man was aan de kant van ZAC. Door een goede opbouw van de rechterkant, kwam de linksbuiten goed naar binnen toe die zo op het doel af kon van CSV’28. Hij passeerde de keeper, maar kwam net een teenlengte tekort om de bal in de goal te krijgen, want de verdediger van CSV’28 tikte hem net weg voor het doel. Halverwege de 1e helft had de linksbuiten van CSV’28 een goede individuele actie. Hij passeerde onze rechtsback en schoot hem hard laag in de lange hoek, 1-0. ZAC probeerde de gelijkmaker nog voor rust te maken, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer in de 1e helft.

2e helft
Na overleg in de kleedkamer, gingen we weer het veld op voor de 2e helft. ZAC kwam goed uit de start blokken. Ze gingen meer vooruit spelen en daardoor ging CSV’28 kleine foutjes maken. Na ongeveer 10 minuten kwam onze linksbuiten goed naar binnen. Helaas voor ZAC miste hij deze enorme grote kans van ongeveer de 5 meter na een goede pass van de rechterkant. Na 15 minuten kwam ZAC eindelijk op de verdiende 1-1, maar al snel ging het verkeerd.. door een persoonlijke fout van de linker centrale verdediger aan de zijlijn kon de linksbuiten van CSV’28 zo het 16 meter gebied inlopen van ZAC en gemakkelijk een voorzet geven op hun spits, 2-1. ZAC probeerde nog naar de gelijkmaker te zoeken maar door geklungel achterin kwam CSV’28 op 3-1. CSV’28 kreeg in de 2e helft meer kansen en was effectiever met de kansen dan ZAC. Na een paar kansen van CSV’28 die de keeper van ZAC goed pareerde kwam uiteindelijk nog de 4-1 voor CSV’28 door een foutje in de verdediging van ZAC bij de linksback. Later deed ZAC nog iets terug door de 4-2 te scoren.