Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Om 14:30 werd er afgetrapt in Heerde, tussen Heerde JO19-1 en ZAC JO19-1. De wedstrijd begon met een sterk en lang offensief van de bezoekers die veel dreiging, beweging en energie lieten zien. Echter wist de ploeg uit Zwolle-Zuid niet de juiste laatste pass te geven en er werd dus ook niet gescoord.

Na ongeveer 15 minuten kwam Heerde, dat al sinds het begin van de wedstrijd loerde op de counter, er goed uit en wist tegen de verhoudingen een de stand op 1-0 te brengen na een prima uitgevoerde counter. Nog geen 10 minuten later werd een verkeerde aanname van de laatste man van ZAC genadeloos afgestraft en wist Heerde de 2-0 binnen te schieten. Een aantal minuten later kwam Heerde, opnieuw uit een goede counter op de 3-0. 3-0 was echter een geflatteerde ruststand aangezien de ploegen veel meer aan elkaar gewaagd waren.

In de 2 e helft waren de ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd. ZAC voerde opnieuw de druk hoog op want er moest wat gebeuren als de Zwollenaren nog een punt wilde overhouden aan deze wedstrijd. ZAC wist dan ook een aantal mogelijkheden te creëren, alleen deze werden niet verzilverd. Na 15 minuten in de 2 e helft wist Heerde de stand op 4-0 te brengen en dat betekende zo goed als einde wedstrijd. ZAC kreeg wel de mogelijkheid op de
eretreffer nadat een penalty het gevolg was van een goede combinatie over de linkerflank.  4-1. Dit betekende dat ZAC nog een sprankeltje hoop had. Mede door de druk en dreiging die erg hoog bleef. Deze hoop smoorde toen Heerde de 5-1 binnenschoot en de wedstrijd, als dat niet al gebeurd was, definitief besliste.