Scheidsrechter

Spoler, R.S.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag kreeg de koploper SC Lutten op bezoek op het Jo van Marle sportpark. Waar vorige week verrassend, maar gebaseerd op de 2e helft terecht, werd verloren tegen Olympia’28 kon onze blauwwitte brigade tegen Lutten wel de gewenste 3-punter behalen en dit seizoen thuis ongeslagen afsluiten. SC Lutten werd 2 seizoenen thuis met 4-0 verslagen en uit werd het 2-1 voor de zwartwitten. Vandaag werd ZAC 1 begeleid door de talenten uit de F-League die uitkomen voor Arsenal en Barcelona!

Afgelopen week stond bij ZAC vooral in het teken van blessures.. Dinsdag bleken Timon en Sonny niet in staat om te trainen en ook zaterdag niet in actie te komen, Tom Pendjol moet dinsdag een MRI-scan ondergaan en donderdags viel Rick Heimerikx geblesseerd uit bij de training. Hiernaast moest ZAC het doen zonder de geschorste Joost Ottens na 2 “slimme” gele kaarten uit tegen Olympia. Over Olympia’28 gesproken..

De gastschrijver van vorige week heeft het verslag nog niet kunnen afrondden, dus even resumerend: Op bezoek bij Olympia kreeg ZAC na 4 minuten een enorme kans, Lex Heimerikx passeerde de keeper echter schoof hierna de bal naast. Een goeie aanval over rechts met een afgemeten voorzet en een schotje van Robbin Bastiaan kon ternauwernood worden verdedigd. Het spel golfde in de 1e helft op en neer, waar ZAC toch de betere kansen kreeg en iets vrijer voetbalde. Olympia brak gevaarlijk door echter Sonny Boerdijk stopte, ten koste van een gele kaart, de aanval. Na een prima voorzet vanaf links plaatste Robbin Bastiaan de bal op de lat. Olympia kreeg enkele schietmogelijkheden maar Sikkes stond telkens paraat. In de 2e helft een ander spelbeeld waarin de thuisploeg dicteerde en ZAC vroeg onder druk zette. Door warrig fluiten en het opportunistische spel van Olympia kreeg ZAC het lastiger en lastiger. Na enkele mogelijkheden niet benut te hebben werd een aanval van Olympia’28 op de paal geschoten echter de rebound kon wel worden benut. Bij ZAC sloop wat irritatie in de ploeg en Olympia speelde hier handig op in door ZAC nog meer te frustreren en uit het spel te halen en vervolgens zelf de kansen te creëeren, echter Sikkes hield de schade knap beperkt. In de 88e minuut een kans na goed doorzetten van Joost Ottens waarna Lex van dichtbij de bal net niet in het doel kreeg. Olympia bleef gevaarlijk uit de counter en lange bal echter gescoord werd er niet meer, wel pakte Joost Ottens nog 2 gele kaarten waardoor hij afgelopen zaterdag tegen Lutten niet in actie kon komen. Al met al een verdiende nederlaag gebaseerd op de 2e helft.

Tegen SC Lutten, die de helft van de wedstrijden gelijk heeft gespeeld, keerde Mathijs Lomme terug in de basis en was ook Jelle Brouwer weer onder de lat te vinden ondanks het feit dat Sikkes hem vorige week uitstekend verving. De 1e helft was, kort concluderend, niet om over naar huis te schrijven. De grasmat hielp niet mee om de 2 ploegen die vaak geroemd worden vanwege hun veldspel lekker in de wedstrijd te komen. Veel lange ballen, duels en slordigheden waren te zien bij beide ploegen. Lutten had de 1e helft iets meer initiatief en probeerde gevaarlijk te worden via enkele voorzetten. Vaak waren deze voorzetten te scherp en kon doelman Brouwer handelend optreden. Rond de 10e minuut dwarrelde een voorzet bijna de lange hoek in echter de Zwolse goalie had ruim in de gaten dat deze bal voorlangs ging.  Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd vooral op het middenveld een verhitte strijd gestreden waar de leidsman prima mee omging. Een goeie aanval over de blauwwitte linkerkant leidde tot een prima afstandsschot van Lex Heimerikx echter deze bal zeilde net over. Lemstra probeerde het niet veel later ook van afstand echter hij wist de Luttense keeper ook niet te testen. Na een ruime 30 minuten creëerde de ploeg van trainer Plessen een aardige mogelijkheid echter werd deze aanval ternauwernood onderbroken door de Zwolse defensie. Wanneer eerder de trekker was overgehaald was ZAC wellicht minder goed weg gekomen.

Een goeie aanval vlak voor rust kwam via Okke en Lex bij Joost Vulkers terecht die met een hoge voorzet de topscorer aan het werk zette. Echter Robbin Bastiaan kon de kopbal net niet genoeg drukken waardoor de bal vlak over de lat heen ging. Hierdoor ging men met dezelfde stand rusten als waarmee de beide ploegen begonnen waren.

Na rust trok de ploeg uit Zuid de wedstrijd iets meer naar zich toe wat leidde tot een prima schot van de jongste Heimerikx die vlammend naast schoot. De jonge ploeg van ZAC werkte hard en door deze werklust kwam men vaker op de helft van Lutten. Na een goeie actie van Tom Hindriks, die onreglementair werd gestopt, een vrije trap op de rand van de 16. De vrije trap van Scholten kon gepakt worden door doelman Mulder waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord te vinden was. Waar de F-league spelers een paar keer “hup ZAC” zongen leek ook de ploeg van Kragt meer geloof in een goeie einduitslag te krijgen.. Lutten probeerde via lange ballen naar voren gevaarlijk te worden maar de Zwolse defensie was soeverein, zoals vaak dit het geval is. Ondanks het gemis van bijvoorbeeld Timon Tromp en Joost Ottens bleek dat de defensie met Yoel Bastiaan, Mathijs Lomme, Thomas Bakker en Joris Schunselaar niet zou gaan wijken vandaag! Lutten dat in de 1e helft nog wel probeerde te voetballen werd nu slechts gevaarlijk uit corners en lange ballen. Één van die corners kon net niet benut worden door een speler van Lutten die de bal op de voet kreeg in plaats van dat hij van dichtbij de trekker overhaalde. Het publiek, dat vast niet warm is geworden van deze matige wedstrijd, had vast vrede gehad met een gelijkspel zeker omdat de 90e minuut naderde. Echter naar goed doorzetten belandde een voorzet in de 16 meter van SC Lutten.. Tom Hindriks wist controle over de bal te houden, zijn man te passeren, richting de goal te draaien en verschalkte daarna de Luttense keeper, 1-0! In de 88e minuut de zo gewenste voorsprong om het seizoen thuis positief af te sluiten. De goal van Hindriks noemt men ook wel een goal op karakter. Volgens de bespreking van trainer Kragt was Tom Hindriks de man in vorm.. achteraf bleek hier wel een kern van waarheid in te zitten.

In de resterende minuten probeerde Lutten uit alle macht nog een gelijkmaker te forceren echter kansen hierop kregen de gasten niet meer. ZAC boekte hierdoor de 9e overwinning van het seizoen en staat nog steeds fier bovenaan in 3C met 5 punten voorsprong op nummer 2 Bruchterveld en 8 op nummer 3 Hatto Heim. Ondanks een matige wedstrijd dus toch 3 punten.. en als deze groep zulke wedstrijden gaat winnen ligt er nog veel moois in het verschiet en wie weet waar ZAC 1 dan kan eindigen! Komende week staat de absolute kraker op het programma wanneer onze jongens de uitwedstrijd spelen tegen Bruchterveld om 14:30. Een duel tussen 2 promovendi maar vooral een duel tussen de nummer 2 (Bruchterveld) en nummer 1! ZAC gaat er alles aan doen om het gat met de nummer 2 naar 8 punten te brengen echter dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Bruchterveld is een ploeg in vorm die afgelopen zaterdag de topper tegen Hardenberg’85 ruim won met 4-0 en de equipe van Schotman en Kragt is dus gewaarschuwd. Hopelijk kan ZAC zaterdag weer over een volledige groep beschikken, al bleek zaterdag dat ZAC 1 een groep van 22 volwaardige selectiespelers heeft en daar gerust op kan vertrouwen. Hopelijk komt er zaterdag de nodige steun mee vanuit Zwolle naar Bruchterveld waar ZAC enorm goede zaken kan gaan doen.
Opstelling ZAC: Brouwer: Bastiaan, Lomme, Bakker, Schunselaar: Scholten, L. Heimerikx, Hindriks: Lemstra (89. R. Heimerikx), Bastiaan, Vulkers (90+1. Dobben).