Datum

31 augustus 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

En dan nu voor het echie! ZAC 4 mag aantreden voor haar eerste officieuze wedstrijd en dat voor de prominente lokale beker. Iets wat door de jaren heen gezien wordt als extra doordeweekse wedstrijden als men de volgende ronde haalt, toch beter dan trainen. Of - en dat geldt hoogstwaarschijnlijk voor ons - dat de staf te lui is geweest voor het regelen van oefenwedstrijden en dan is dit mooi meegenomen om weer de nodige wedstrijdritme op te doen. Toch?!

Afijn, de wedstrijd;

De tegenstander van dit weekend waren de heren van Be Quick 3. Een - vanuit betrouwbare bronnen vernomen - jong en dynamisch elftal, we konden ons borst in ieder geval nat maken aldus John Venema.

Leuk weetje; John is dit seizoen naast vader, fanatiek supporter van Emmen en AJAX, werkzaam bij de NS (laten we hopen dat hij ook op tijd komt voor trainingen en wedstrijden) dus ook leider, coach, trainer. Druk leventje maar een nobele taak als je het mij vraagt. Het is niet zomaar iets om een zooitje ongeleide projectielen te temmen. En laten we hopen dat de trainer een houdbaarheid heeft van minimaal 1 seizoen, we gaan het meemaken!

De wedstrijd begon wat onwennig dit is ook niet zo gek met een aantal nieuwe gezichten binnen het team. Zo mocht Stefan van der Ziel zijn officiële debuut maken. Ook was Niek Meijberg van de partij, hij begon echter op de bank na zijn welverdiende vakantie met zijn vrouw(en).

Zoals ik al aangaf begon de wedstrijd wat onrustig. De thuisspelende ploeg, hierna te noemen Be Quick, had de overhand en kwam meermaals in de buurt van onze - stand in - keeper Stefan Vellinga maar ze konden dit niet verzilveren met doelpunten.

Op het middenveld en in de laatste linie liepen tweetal spelers die het nodig vond om de nacht ervoor niet te slapen, hierover later meer..

Beide heren hadden een intern gevecht met zichzelf en dit resulteerde ook in de 1-0 achterstand.

Vanuit een strakke corner kon een vrijstaande Be Quick speler hagel fijn binnen koppen. Stefan Vellinga deed er alles aan om de inzet te keren, zo riep hij al “ LOSSSSS” voordat de corner werd genomen maar de 1-0 achterstand was een feit. Kritisch waren we niet op onze stand in maar laten we hopen dat dit niet nog eens gebeurt. Ook voor hem!

Na de 1-0 achterstand kon de ploeg van Venema zich herpakken. Afspraken die voorafgaand van de wedstrijd waren gemaakt werden nu wel nagekomen. Beetje bij beetje wisten de jongens elkaar te vinden en was het veldspel bij vlagen erg leuk om naar te kijken.

Een mooie aanval die uitkwam bij Nico, die was opgestoomd vanuit de laatste linie, belande bij de tegenstander en in de rebound wist Holke het latwerk te raken. Hier had meer ingezeten, vond Nico overigens zelf ook! Balend waggelde hij terug vanuit de voorhoede naar de laatste linie.

De scheidsrechter vond het genoeg geweest voor de eerste helft en vloot af. Een goed moment om voor de twee heren, waarover ik eerder heb geschreven, het nodige water naar binnen te klotsen. Enkele medespelers maakte zich nog wel wat zorgen om de heren, wat ook te begrijpen was maar op karakter begon iedereen, zo ook het beruchte tweetal, aan de tweede helft.

De enige - tot groot ongenoegen van speler zelf - die mocht achterblijven in de kleedkamer was Wisse. Hij werd vervangen door niemand minder dan Niek Meijberg, ook voor hem dus zijn officiële debuut. Mooi moment, vond ik!

In de tweede helft bleven wij voetballen en werden de eerste kansen gecreëerd. Be Quick kon geen vuist meer maken en hierdoor kregen de manschappen van Venema meer ruimte om te voetballen. Met name op het middenveld lagen kansen, waar Be Quick vermoeid begon te raken hadden wij nog wat reserves in de tank.

Vanuit achteruit werd er in alle rust rond getikt toen de bal bij onze laatste man terecht kwam. Nico zag onze spits Holke vertrekken en met een splijtende pass over meer dan 50 meter wist Nico Holke te bereiken. Met een zeldzame maar flegmatieke aanname wist hij de bal zich brandmeester te maken. Hierdoor kreeg hij voldoende ruimte om de keeper met een eenvoudig passeer beweging

onschadelijk te maken en de 1-1 stond op het scorebord.

Na de 1-1 bleven wij opzoek naar de overwinning. Waar Be Quick weinig mogelijkheden meer kreeg en inzakte bleven wij als hyena’s afwachten tot dat de prooi zich overgaf.

Wederom werd er vanuit de laatste linie een diepte pass ingezet, dit maal vanuit Stefan van der Ziel op Daimy Krijt, die jongens die zich de nacht ervoor niet konden inhouden. Daimy nam de bal aan en met een weergaloze actie wist hij de verdediger te omzeilen. Helaas kon hij, hoogstwaarschijnlijk door vermoeidheid, de bal niet in het doel schuiven. Deze aanval had zoveel meer verdiend, het mocht niet baten.

Stefan Knol - die inmiddels in het veld was gekomen voor Nessi en Leon Vos voor Mart - zorgde voor vers bloed. Vers bloed dat we nodig hadden om opzoek te gaan naar de overwinning.

Vanuit de opbouw werd onze rechtsback Niek Meijberg aangespeeld. Als een diesel wist hij een bepaalde snelheid te behalen waar Be Quick geen antwoord op had. Zelfs wij waren enigszins verbaasd dat dit er nog in zat! Vanaf zijn positie wist hij de zestien te bereiken - waar hij ondertussen een aantal Be Quick spelers te kakken had gezet - in alle rust bracht hij Holke in stelling en hij tikte de 1-2 binnen. Geweldige aanval waarvan ik als reporter de credits wil opdragen aan Niek! Chapeau.

Be Quick was na dit doelpunt niet meer in staat om nog iets terug te doen. Voor ons wat er geen noodzaak om verder uit te lopen en onnodig energie te verspillen. Er stond namelijk nog voor velen een pittige avond op het programma.

Het eindsignaal klonk en de eerste overwinning is een feit! We kunnen terugkijken op een matige eerste helft en een redelijke tweede helft met momenten van goed voetbal.