Scheidsrechter

Beser, F.W.H.

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 7 februari mochten de Wapendragers aantreden tegen de plaatselijke SV uit Nieuwleusen.

De oranjehemden, die na een zwak begin, een hele goede reeks neer hadden gezet kwamen als nummer 2 qua verliespunten naar het Jo van Marle Sportpark. Waar vanwege de winterse omstandigheden het niet toegestaan was om op veld 1 aan te treden werd het kunstgrasveld het decor van deze wedstrijd.

Voor Nieuwleusen was het aanhaken of afhaken. Z.A.C. had een voorsprong van 11 punten met een wedstrijd meer gespeeld.. bij winst zou de afstand wel erg groot worden… en zo geschiedde. Nadat Z.A.C. door E1 het veld mee op was genomen en er was afgetrapt stond na 4 minuten de 1-0 al op het “niet-aanwezige” scorebord. Een goeie crossbal werd al dan niet verlengd door Joost Vulkers waarna Lex Heimerikx met een lobje de keeper wist te verschalken. Lex tekende zo voor zijn 2e mooie doelpunt in even zoveel weken. De Blauwwitten waren duidelijk in hun intenties en lieten zien waarvoor ze boven aan staan, echter SV Nieuwleusen is een taaie tegenstander en dat bleek. Er konden geen grote kansen gecreërd worden, er werd veelal op het middenveld gestreden en de jongens van Kragt waren slordig en onrustig in hun handelen. Dit speelde Nieuwleusen in de kaart en na een ruime 35 minuten was daar de 1-1. Een aanval over de rechterkant belande bij de sterk spelende Tom Odink die controleerde en teruglegde op een aanstormende middenvelder die hard uithaalde van een meter of 25, 1-1.
Onze goalie Jelle Brouwer zag de bal te laat komen en de bal zo achter zich het net in ploffen.

In de 2e helft werd het veldspel van de Wapendragers eindelijk wat beter en vocht men zich terug in de wedstrijd die tot dat moment heen en weer schommelde zonder noemenswaardige kansen. Na een afgeslagen corner werd de bal via Joost Ottens weer voorgegeven door Okke Scholten die Thomas Bakker kon bereiken. Bakker plaatste met een keurige dropshot het leer in de goal en bracht de koploper de zo gewenste voorsprong. Na de 2-1 ging Z.A.C. vrijer voetballen terwijl Nieuwleusen middels 3 wissels vol inzette op de gelijkmaker. Door zo aanvallend te spelen gaven de Nieuwleusenaren meer ruimte weg en kon Joost Vulkers op Zlatanachtige wijze profiteren van een misser achterin. Balverlies van Nieuwleusen op de middenlijn leidde er toe dat Joost Vulkers in de 84e minuut 1 op 1 kon.. Echter na de hele wedstrijd jagen, druk zetten en keihard werken was de pijp redelijk leeg en kon een van de verdedigers van Nieuwleusen Joost bijna inhalen. Maar door een heerlijke actie, een kap achter het standbeen langs en daarna een schuiver (met zijn chocolade been) in de lange hoek wist hij de stand op 3-1 te zetten en daarmee de 12e Zwolse zege van het seizoen veilig te stellen.

In de resterende minuten was er bij Nieuwleusen geen vertrouwen en energie meer om nog voor 2 doelpunten te gaan en zo kon Z.A.C. de wedstrijd makkelijk uitspelen. Een collectief sterke pot met alleen in de 2e helft voetbal zoals de Blauwwitten dat kunnen en met goals die wederom kwaliteit uitstraalden. Door deze overwinning pakt Z.A.C. nu een voorsprong van 11 punten.. alleen Bruchterveld kan nog op 9 punten komen als zij beide inhaalwedstrijd weet te winnen. Een riante voorsprong en Z.A.C. is met recht een titelkandidaat echter er worden nog 11 wedstrijden gespeeld en al vaker deze competitie is gebleken dat iedereen van elkaar kan winnen. Binnen de jonge groep heerst naar mijn mening dit besef voldoende om elke week weer te knokken voor de punten.. echter niet komende weekend want dan is het carnaval. Gezien de goede resultaten en het programma van komende (Oefenwedstrijden: Di. Heede, thuis. Do. Nieuw Heeten, uit) heeft de staf besloten de ploeg vrijaf te geven voor komend weekend. Een slim besluit want bijna iedere selectiespeler loopt vrijdag tot en met maandag de polonaise.. Laten we hopen dat aan het eind van het seizoen deze moeilijke dans nogmaals gedanst kan worden!

Zaterdag 21 februari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen medestadbewoner EDON. Z.A.C. 1 zal het die wedstrijd moeten stellen zonder Lex Heimerikx, Joost Ottens, Thomas Bakker en de al iets langere afwezigen Sonny Boerdijk, Niek Rijnja en Timon Tromp. Gelukkig beschikt Z.A.C. over een brede selectie met genoeg kwaliteit. EDON uit, altijd een lastige wedstrijd, de club met de vierkante doelpalen zal alles op alles zetten om degradatie te voorkomen en de Blauwwitten te verslaan. Daarom is alle support welkom bij deze stadsderby die begint om 14:30.

Opstelling Z.A.C. : Jelle Brouwer – Yoel Bastiaan (Ryan Flierman, 68e minuut), Mathijs Lomme, Joost Ottens, Joris “De Slager” Schunselaar – Okke Scholten, Thomas Bakker, Rick Heimerikx, Lex Heimerikx – Joost Vulkers, Robbin Bastiaan (Tom Hindriks, 78e minuut).