Z.A.C. laat kansen (in de 1e helft) onbenut en speelt 2-2 tegen SCD’83

Scheidsrechter

Hiemstra, G.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 28 februari mocht ons 1e elftal aantreden tegen SCD’83 uit Dedemsvaart, een tegenstander die in de uitwedstrijd nipt met 1-0 werd verslagen, mede dankzij een gestopte penalty door Jelle Brouwer. SCD’83 verloor vorige week verrassend met 4-0 thuis van Hatto Heim, terwijl ze door de technische staf samen met Hardenberg’85 als 1 van de betere ploegen in 3C worden gezien. Op het erbarmelijke hoofdveld van de Blauwwitten ontspon zich een leuk duel voor de neutrale toeschouwer.

Snel na de aftrap kreeg Joost Vulkers de 1e goede kansSnel na de aftrap kreeg Joost Vulkers de 1e goede kans voor de Zwollenaren, na een fout achterin passeerde hij goalie Withaar, echter dreef deze hem net voldoende naar buiten waarna Vulkers zijn schot in het zijnet van het verlaten doel zag verdwijnen. Z.A.C. begon fel en fanatiek en was in de eerste 20 minuten duidelijk de baas op het eigen veld. Ondanks (wederom) het gemis van enkele basisspelers bleek de selectie niet aan kwaliteit ingeboet te hebben. Enkele mogelijkheden waren niet aan de Zwollenaren besteedt waarna de wedstrijd meer in evenwicht kwam. SCD’83 probeerde 1 a 2 maal Jelle Brouwer van afstand te verrassen echter de schoten misten de noodzakelijke richting om hem echt in de problemen te brengen. De Zwolse defensie met Flierman, Lomme, Schunselaar en van der Ziel bleven gemakkelijk overeind.

In de 25e minuut werd een corner onderschept door Tom Hindriks die spits Vulkers aan het werk zette. Wederom kwam Withaar uit zijn goal, wederom miste hij de bal en wederom had Joost doortocht richting de goal. Echter door attent verdedigen kon de bal van de lijn worden gehaald, belandde de bal weer bij Vulkers op randje 16, liet hij de bal liggen voor Okke Scholten die de bal over de verdedigers in het half verlaten doel kon schieten, 1-0. Hierna kreeg Z.A.C. goeie kansen via onder andere Tom Hindriks, Tom Pendjol en Vulkers echter of de bal werd voortijdig geblokt, ballen werden niet goed breed gelegd of de schoten konden door Withaar gepareerd worden die hiermee zijn fout enigszins herstelde. Vooral zijn redding (met de voeten) op een goede individuele actie van Hindriks hield de Dedemsvaarders in de wedstrijd. De vele vrijheid voor de jongste Heimerikx werd niet goed benut ondanks dat Z.A.C. soeverein was in de laatste 20 minuten van de 1e helft. Pendjol en Vulkers bleken voorin een grote plaag voor de Dedemvaartse defensie die zichtbaar moeite had met de snelheid van deze jongens. Helaas voor iedereen met een Blauwwit hart waren de 11 heren van Kragt en Schotman niet in staat de score te vergroten.. Iets was consequenties zou hebben in de 2e helft..

SCD’83 kwam voortvarend uit de startblokken in de 2e helft.. vanaf de aftrap meteen een corner, de afvallende bal werd opnieuw ingebracht. Waar de Zwollenaren dachten aan hands, floot (de in 1e helft goed leidende) Hiemstra voor hands van Lemstra. Rand 16 werd de vrije trap prima ingeschoten door Frank Redder en stond het dus vlot 1-1… Een zure appel voor alle Z.A.C.’ers gezien de gemiste kansen in de 1e helft. 10 minuten later werd de situatie er niet beter op voor de jonge ploeg nadat topschutter Nick Dekker een klasse goal maakte door uit de draai de kruising wist te vinden en zo Jelle Brouwer passeerde.. 2 goals tegen in 10 minuten.. iets wat Z.A.C. nog niet eerder was overkomen. De 20 minuten na de 1-2 waren van beide kanten niet best en Z.A.C. leek toch geschrokken te zijn. SCD’’83 hanteerde de lange bal en probeerde alles om de aanstaande overwinning over de streep te trekken. Vrije trappen van Lemstra konden Z.A.C. ook niet aan de gewenste treffer helpen.

Echter in het laatste kwartier herpakte Z.A.C. zich.. de ingevallen en van lange afwezigheid teruggekeerde Timon Tromp gaf de Zwollenaren nieuw elan. Tevens de aanvallende wissel van Kragt om linksback Stefan van der Ziel ( ook terug sinds de zomerstop in de basis van Z.A.C.) te vervangen voor A-junior Joey Groen gaf Z.A.C. extra drang naar voren. In de 82e minuut belandde, na een goeie opzet, bij Lex Heimerikx.., Joost Vulkers maakte met een prima loopactie de baan vrij en Lex Heimerikx knalde werkelijk waar, vanaf een meter of 30, de bal schitterend en snoeihard achter keeper Withaar. SCD’83 moest de laatste minuten het hebben van het ontregelen van het spel maar bood Z.A.C. nog 2 mogelijkheden tot winst.. 2 maal werd Joey Groen gelanceerd over de linkerflank.. de 1e maal werd zijn prima schot dito gepakt door Withaar. In de allerlaatste minuut kon Groen nogmaals afstevenen op vijandelijke goal echter in plaats van rustig door te lopen en de bal beheerst in te schieten of breed te leggen koos de A-junior ervoor om de bal in 1x op de, zogenoemde, pantoffel te nemen van grote afstand waarna de bal over de ballenvanger verdween. Hierna vond Hiemstra het genoeg geweest en werden de punten gedeeld.

Op basis van de 2e helft een terecht punt voor beide echter zullen de Zwollenaren zich voor de kop slaan dat men in de 1e helft de genadeklap niet heeft kunnen uitdelen. SCD’83 schiet weinig op met het punt en ook Z.A.C. ziet concurrent Nieuwleusen 2 punten inlopen. Komende zaterdag speelt Z.A.C. uit tegen VHK (Sint Jansklooster). De vorige keer werd met 7-1 gewonnen, echter VHK is in vorm en heeft de laatste 3 wedstrijden weten te winnen. Bij VHK staat sinds kort Nico Kats voor de groep, een trainer met een kort verleden bij onze mooie club. We hopen dat jullie onze jongens komende zaterdag weer steunen om hun riante koppositie te behouden. Zaterdag zullen tevens Thomas Bakker, Joost Ottens en Rick Heimerikx weer beschikbaar en lijkt alleen Okke Scholten niet inzetbaar. Hiernaast is het te hopen dat ook topscorer Robbin Bastiaan weer minuten kan gaan maken. Tot zaterdag, 14:30 in Sint Jansklooster!

Opstelling Z.A.C.: Jelle Brouwer – Ryan Flierman (Timon Tromp, 74e minuut), Mathijs Lomme, Joris Schunselaar, Stefan van der Ziel (Joey Groen, 78e minuut) – Okke Scholten, (Rick Heimerikx, 89e minuut), Jordy Lemstra, Tom Hindriks, Lex Heimerikx – Joost Vulkers, Tom Pendjol.
Wissels: Niek Rijnja, Lucah Huitsing.