Scheidsrechter

Boers, J.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag liep Z.A.C. schade op in hun weg naar de titel nadat uit bij Gramsbergen een 2-2 uitslag op het scorebord stond. In een wedstrijd met 2 gezichten voor de Blauwwitten kon een 2-0 voorsprong niet over de eindstreep getrokken worden. Twee relatief jonge teams speelden beide voor de winst, waarbij Z.A.C. in de 1e helft domineerde en 2x doel trof en in de 2e helft was SV Gramsbergen duidelijk de betere op elk vlak. SV Gramsbergen, dat zich verrassend genoeg onderin 3C bevindt, nam vanaf de aftrap het initiatief en brutaal op zoek naar een doelpunt tegen de trotse koploper.

Na 10 minuten zonder grote kansen ging de Groenwitte dadendrang omlaag en was Z.A.C. heersend zonder goed te voetballen. De Blauwwitten kwamen met enige regelmaat richting de goal van Veldsink gestormd maar waren niet altijd zuiver in de keuzes en passing. Teveel mislukte acties en slordigheden leidde vooral tot een strijd op het middenveld, die Z.A.C. weliswaar vaak won gedurende de 1e helft. In de 30e minuut werd de 0-1 voorsprong op het bord gezet, een terechte afspiegeling van de wedstrijd op dat moment. Een bal van Bakker belandde via Scholten bij linksbuiten Lemstra die met een voorzet Tom Hindriks wist te bereiken. Tom Hindriks wist knap voor zijn man te komen en even zo knap binnen te schieten en zo de koploper op het juiste spoor te zetten. 5 minuten later volgde een vrije trap aan de zijkant die goed werd ingebracht en op bijna identieke wijze weer door Hindriks werd ingeschoten, 0-2!. Z.A.C. leek op een zetel te zitten zeker toen er nog enkele kansjes waren voor ons vlaggenschip echter de wedstrijd in het slot gooien lukte hen niet.

Op basis van de 1e helft en de ranglijst zou je denken dat het over en sluiten was en de Blauwwitten de 3 punten mee konden nemen naar Zwolle… Echter dat viel flink tegen, maar het gelijkspel was verdiend. Het was Gramsbergen die uit de startblokken vloog en binnen 3 minuten de aansluitingstreffer noteerde, echter daar dacht scheidsrechter Boers anders over. Een overtreding van Lemstra had Boers waargenomen voordat de bal in het net vloog en dus gaf de leidsman, die de gehele 2e helft warrig floot, een penalty. Spits Wubs mocht vanaf 11 meter aanleggen maar schoot gelukkig voor Z.A.C. erg hoog over.

Waar enkele Gramsbergers zich lang beklaagden bij de referee waarom hij nou een penalty gaf in plaats van het doelpunt hoopten de staf en supporters van Z.A.C. dat hun elftal wakker was geworden en door had dat het met de schrik vrij kwam.. Echter niks was anders waar. Gramsbergen was vanaf dat moment dominant, legde enorm veel strijd op de mat en werkte als team keihard aan de aansluitingstreffer die dan ook niet lang uitbleef…De opgekomen verdediger kon een steekbal op maat waarderen en schoot onder doelman Brouwer de 1-2 binnen. Gramsbergen bleef beter in de wedstrijd komen echter waren de grootste kansen voor Z.A.C. dat de 2e helft maximaal 3x naar elkaar heeft overgespeeld...Het was “lange halen gauw thuis” voetbal, vaak verkeerde beslissingen, niet kort goed op de man dekken en zwak samenspel wat troef was bij de Blauwwitten… ondanks dit had na een snel genomen vrije trap en een schot van Lex Heimerikx zowel Tom Hindriks als Joost Vulkers de kans om de bevrijdende 1-3 op het bord te zetten echter was het Veldsink die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Gramsbergen dat na de 1-2 geen kansen had op de 2-2 was weliswaar de betere ploeg maar wist pas vanaf minuut 85 echt aan te dringen, mede door de fysiek sterke wissels.

Waar Jelle Brouwer Z.A.C. eerst met enkele bekwame saves op prima afstandsschoten op de been hield en corners van Gramsbergen niet het gewenste gevaar stichtten dacht Boers in de 92e minuut het niet toekennen van het geldige doelpunt maar een penalty (die dus over ging) Gramsbergen de helpende hand toe te moeten steken in de laatste minuten. In de 92e minuut gleed een Gramsberger de bal over de achterlijn, echter de leidsman kende een corner toe.. Deze overigens goed genomen corner werd, ongestoord, prima ingekopt door Houtman. Een vreugde van jewelste bij alles wat Gramsbergen lief was...die zeer zeker terecht was want de thuisploeg verdiende de gelijkmaker.
Bij Z.A.C. waren de druiven zuur aangezien een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven en voor de 5e keer met 2-2 gelijkgespeeld werd. De 2e helft was kortgezegd zeer onvoldoende en liet men zich aftroeven door Gramsbergen. Helaas kon de overwinning niet over de streep getrokken worden. Zonde maar nog niks aan de hand, de 1e helft was niet onaardig en liet men zien fysiek ook tegen zulke clubs niet onder te doen.. echter een zwakke start in de 2e helft kon niet hersteld worden en zo ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Volgende week (paasmaandag) nieuwe kansen in de derby tegen en bij EDON waar Z.A.C. de volgende stap naar het kampioenschap gezet moet worden. Je moet altijd positief blijven dus na afgelopen zaterdag is Z.A.C. weer 1 punt dichterbij de titel gekomen! Maar tegen EDON moet en zal gewonnen worden aangezien concurrent Hardenberg’85 op 8 punten is gekomen en komende zaterdag al mag aantreden en eventueel op 5 punten kan komen.. waarna op 18 april de clash tussen de toppers in 3C is, namelijk Z.A.C. – Hardenberg’85.

Opstelling: Brouwer – Tromp, Lomme, Ottens, Schunselaar – Bakker, Scholten, L.Heimerikx – Jordy Lemstra (71, R. Heimerikx), Vulkers, Hindriks.
Wissels: Dobben, Flierman, Huitsing. Sebastiaan van der Ziel.