Scheidsrechter

Rikhof, H.H.

Accommodatie

Onbekend

Op een mooie zaterdagmiddag mocht de Zwolse equipe afreizen naar Nieuwleusen. Nieuwleusen boekte vorige week haar eerste overwinning door mede-stadgenoot HFC Storica te verslaan met 2-0. Een knappe uitslag, zeker gezien hoe lastig ZAC het had tegen Storica (1-0) winst. ZAC, een van de koplopers in de 3e klasse C, had vorige week weliswaar gewonnen tegen Hatto Heim maar de kritische evaluatie op dinsdag had de selectie nog scherper gemaakt om tegen Nieuwleusen naast de winst ook voetballend een hoog niveau te halen.

Om stipt 14:30 werd er afgetrapt door 2 pupillen van Nieuwleusen, die ondanks dat de verdediging hen geen strobreed in de weg legde, de goal in 1e instantie niet wisten te vinden. Dit leek een goede voorbode voor ZAC. Echter binnen 2 minuten stond ons vlaggenschip al met 1-0 achter.. Slordigheid in de defensie gevolgd door een te hoge terugspeelbal van Jordy waardoor Jelle ternauwernood de bal naast kon duwen. De schreeuw om een penalty of vrije trap (in de 16 meter) werd niet gehonoreerd door de leidsman, echter de resulterende corner werd via Joost. O op het hoofd van de tegenstander gekopt waarna de bal achter Jelle het net in plofte. De wapendragers waren duidelijk even van slag wat vooral leidde tot dreiging via de rechterkant van Nieuwleusen. Nieuwleusen was de eerste minuten de bovenliggende partij. ZAC herstelde zich echter snel en trainer Kragt draaide Jordy en Okke van positie om waardoor laatstgenoemde op de linksbackpositie kwam te spelen. Na 18 minuten spelen en een mooie aanval over meerdere schijven kwam Robbin vanaf rechts vrij voor de keeper en haalde die verwoestend uit, 1-1!. Enkele minuten later ging de verdediging van Nieuwleusen de mist in toen enkele spelers onder de bal doorgingen, dit bood Robbin de gelegenheid om de bal snoeihard langs de Nieuwleusense goalie te schieten resulterend in een 2-1 voorsprong voor de blauwwitten. Weer enkele minuten later een corner voor de Zwolse ploeg. Joost O. torende hoog boven iedereen uit en zijn kopbal, die houdbaar leek, verdween achter de keeper. De Zwolse verdediging stond sterk en gaf niks meer weg. ZAC bleef goed voetballen, durfde in vergelijking met vorige week de middenvelders en de spitsen in te spelen en dit leidde tot mooie combinaties en prima voetbal. Voor rust bood Okke Robbin via een steekbal de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden alleen de topscorer van ZAC liep van de goal af en liet de kans om te scoren onbenut.

ZAC begon de 2e helft met Tom Pendjol op de plek van Jordy. Nieuwleusen trachtte om te starten zoals ze in de 1e helft deden echter hiervoor waren ze niet in goede vorm. De 2e helft was van beide kanten onrustig en ZAC kon niet profiteren van de ruimte die Nieuwleusen achterin weggaf. Waar de 1e helft de passing nauwkeurig was werden veel ballen nu ingeleverd aan Zwolse zijde. Ook gaven de wapendragers iets te veel vrije trappen weg. Dit waren de enige momenten dat Nieuwleusen gevaarlijk kon worden, echter de Zwolse defensie hield zonder al te veel problemen stand. Doelman Jelle had nog een prima reflex op een vrije trap die van dichtbij werd ingekopt. ZAC kreeg via Joost V. de grootste kans van de 2e helft toen hij alleen op de keeper  van Nieuwleusen ging, echter zijn stiftje miste kracht en richting. Ryan verving Rick na 78 minuten op het middenveld en maakte de mooie goal van Robbin van dichtbij mee. Een voorzet werd beheerst door Tom P. teruggelegd waarna Robbin de bal, na 1 keer goed gelegd te hebben, met een doffe knal zijn 3e van de middag liet aantekenen en de stand op 4-1 bracht. Niek Rijnja mocht hierna de hattrick hero vervangen. Iets later had Joost V. nog een goede kans om zijn wedstrijd en werklust te bekronen echter de keeper had een goede reactie in huis. Na 93 minuten vond de arbiter van dienst het genoeg geweest en floot hij voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Namens de selectie en staf een dankwoord voor de meegereisde supporters en zeker de jongens van B1. Mooi om te zien dat jullie de ploeg ook bij de uitwedstrijden komen steunen. Volgende week staat de volgende Zwolse derby voor ZAC op het programma waarin ZAC haar status als enige koploper van de competitie wil vast houden door van EDON te winnen. We hopen jullie allen te begroeten op het Jo van Marle sportpark waar om 14:30 wordt afgetrapt.

Opstelling ZAC: Jelle, Yoel, Mathijs, Joost O., Jordy ; Sonny, Rick (Ryan, 78e minuut), Lex; Okke, Robbin (Niek, 88e minuut), Joost V.