Scheidsrechter

geen scheids

Accommodatie

Onbekend

Het voetbaljaar is dit jaar goed begonnen voor ZAC 4. Oefenwedstrijd tegen het 3e en de bekerwedstrijden tegen SVI en Zwolsche Boys werden winnend afgesloten. De kans om door te gaan in de beker was dus aanzienlijk. Zolang er niet verloren zou worden van Be Quick 6 dan was de volgende ronde een feit. Het liep echter anders.

Ruim voor de wedstrijd was de selectie zo goed als compleet. Alleen Stefan en Jan Erik waren afwezig. Beide heren verblijven momenteel in Mongolië. Nestlé zit in de lappenmand en deed ook niet mee. In de bestuurskamer hield Rein vervolgens zijn praatje. De opstelling werd bekend gemaakt en na wat korte toelichtingen omtrent de tactiek gingen de mannen omkleden.

Na de warming up was het eerst tijd voor een fotomoment, de volledige selectie heeft van sponsor Kroek en Partners tassen gekregen. Harry Evers werd hiervoor bedankt met een mooi boeket bloemen.

De wedstrijd begon niet al te best. Binnen 5 minuten lag de bal er al in. Helaas niet aan de goede kant. Een vrije trap van Be Quick werd door niemand getoucheerd waardoor deze bij de 2e paal binnen viel. ZAC liet het hier niet bij zitten en zette gelijk de schouders eronder. Dit resulteerde in wat aanvallen die echter geen doel troffen. Toch was het snel daarna raak. Erwin speelde Mart in en die schoot nadat hij zijn man uitkapte schitterend via de binnenkant van de paal raak. De wedstrijd golfde vervolgens op een neer. De bewegelijke middenvelders van Be Quick kwamen veelal aan de bal waarna zij de vleugels zochten. Dit resulteerde dan ook in een 1-2 achterstand voor ZAC.

De bal ging er over rechts langs en na een strakke voorzet kon een speler van Be Quick bij de 2e paal de bal makkelijk binnenlopen. Wederom ging ZAC niet bij de pakken neerzitten. De bal kwam na een schot van Ruben voor de voeten van Holke, die had zeeën van ruimte en schoot de bal beheerst langs de keeper. Een terechte 2-2 was nu de stand. Toch kwamen roodhemden op voorsprong nog voor rust. Wouter trok de handrem aan in eigen zestienmetergebied en dit resulteerde in een penalty die binnen werd geschoten.

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd en iedereen was het er vooral mee eens dat deze wedstrijd niet verloren hoefde te worden. De 2e helft was vergelijkbaar met de 1e helft. Het spel ging op en neer en beide teams hadden kansen om te scoren. Het was ZAC die langszij kwam. Erwin werd naar het gras gewerkt door zijn bewaker en de sterk fluitende Tim Klink kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Holke pakte dit buitenkansje aan en schoot de bal tegen de touwen.

Met nog 10 minuten te gaan was er niks aan de hand en het zag er naar uit dat eerder ZAC ging scoren dan Be Quick. De “marathonloper”Nico was heel dichtbij een treffer. Van 30 meter afstand bedacht hij zich niet en haalde verwoestend uit. De keeper was kansloos op de schot maar hij werd gered door een engeltje op de lat. Het houtwerk voorkwam de voorsprong van ZAC.

Helaas voor ZAC trok Be Quick aan het langste eind. Een aanvaller draaide bij z’n tegenstander weg en schoot in de verre hoek de bal achter Luuk. Via een alles of niets poging werd er nog een extra spits ingezet. Dat had niet het gewenste resultaat want de 3-5 vloog er ook nog in. Al met al betekent dit een vroeg afscheid van het bekertoernooi.

Aankomende donderdag zal er worden meegedaan aan het nederlagentoernooi van Berkum 9. Dit toernooi staat in het teken van de zieke Floor. Mede dankzij de gulle bijdrages van alle mensen die in de kantine waren zullen wij een leuk bedrag kunnen overhandigen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden bij Berkum, aanvang van wedstrijd is 19:30. Meer informatie is te vinden op

Volgende week zaterdag zal de eerste competitie plaatsvinden. In Heerde zal er tegen SEH 3 gespeeld gaan worden. De wedstrijd zal aanvangen om 14:30.

Opstelling: Luuk, Wisse, John, Wouter, Daniel, Ruben, Nico, Mart, Justin, Erwin, Holke

Wissels: Kristian, Jelle, Jurgen, Mark Jan