Scheidsrechter

Bakker, A.

Accommodatie

Onbekend

ZWOLLE – ZAC heeft net als in de eerste seizoenshelft de derby tegen SVI gewonnen, wederom met 2-1.

Drie belangrijke punten voor ZAC in de strijd tegen degradatie. Het passeerde SVI vorige week al en klimt nu door de tweede zege op rij naar de tiende plaats, boven de gevarenzone in de tweede klasse H. SVI staat dertiende met vijf punten minder dan ZAC.

ZAC werd vorig jaar kampioen in de derde klasse. SVI deed dat twee jaar geleden en handhaafde zich vorig seizoen in de tweede klasse door een geweldige inhaalrace na de winterstop. Zo’n comeback heeft SVI nu weer nodig om het laatste seizoen van trainer Stephan Rahantoknam tot een bevredigend einde te brengen.

ZAC speelde het slim op De Siggels, waar zo’n vierhonderd toeschouwers waren afgekomen op de derby. ZAC zakte in, liet SVI het balletje rondspelen en profiteerde optimaal van de foutjes van de thuisploeg. SVI werd in de beginfase een strafschop onthouden, maar kon verder nauwelijks gevaar stichten. ZAC kwam er in die eerste helft drie keer razendsnel uit en scoorde twee keer. Na negentien minuten was de doelpuntenmaker Robbin Bastiaan, terug na een lange periode blessureleed, en even later schoot Joren Drost de 0-2 binnen. Voor zowel Bastiaan als Drost was het de eerste treffer van het seizoen.

ZAC verzuimde kort na de pauze de wedstrijd in het slot te gooien toen het met twee man alleen op de keeper afkwam. Drost legde echter niet af en schoot naast. In de blessuretijd van de wedstrijd deed Lex Heimerikx hetzelfde. Het werd hierna zowaar nog heel even spannend toen SVI in de tegenaanval 1-2 maakte. Een verdiende treffer voor de ploeg die hard werkte, maar de ZAC-muur niet tot nauwelijks kon slechten. Het doelpunt kwam te laat voor SVI om nog met man en macht op jacht te gaan naar de gelijkmaker.