Datum

3 oktober 2015 14:30

Accommodatie

Onbekend

Oud Eerste spelers, drie woorden die er voor zorgen dat de jonge goden van het vierde regelmatig badend in het zweet wakker worden. Oud Eerste spelers, drie woorden die elke donderdagavond de teambespreking van Rein vormen. Oud Eerste spelers; slim, traag en vervelend. Oud Eerste spelers, voormalig mede- of tegenstanden van Rein. Oud Eerste spelers, de angstgegner van ZAC 4. Waar deze oud Eerste spelers vorige week al zorgden voor de eerste competitiezeperd van het vierde (5-3 nederlaag bij Owios 4 red.) stonden de jonge honden van Rein en Tim afgelopen zaterdag voor echte hete vuren. Tegenstander ESC 3 bleek 2 oud PEC spelers in hun gelederen te hebben. Beide heren, inmiddels ruim voor bij de 40 jaren oud, waren de dagen voorafgaand van de wedstrijd gespreksonderwerp nummer één op de verschillende sociale media. Het zorgde hopelijk voor de extra motivatie die nodig was na de zeperd van de voorgaande zaterdag.

Op de wedstrijddag zelf mochten de heren weer eens om 13.00 uur verzamelen. Bij de wedstrijdbespreking bleek Rein een verrassende wijziging te hebben doorgevoerd in de tactiek. Waar normaalgesproken een 4-4-2 opstelling prijkt op de bord, liet deze nu een interessante 4-2-3-1 tactiek zien. De nederlaag tegen Owios kon in Rein’s ogen niet zonder gevolgen blijven. Naast de tactiekwijziging werden Luuk, Ruben, Mark Jan en Nessi buiten de selectie gelaten. In de wandelgangen wordt intussen gesproken over een tussentijdse transfer voor Ruben en Luuk, aangezien zij geheel niet aanwezig waren.

En zo vertrok een uitgedunde selectie richting Elburg, alwaar de wedstrijd gespeeld ging worden. Dat zo’n uitgedunde selectie veel voordelen met zich meebrengt bleek bij het plaatsnemen het vervoersmiddel van die middag. Ik had het geluk bij Nessi in te mogen stappen, waar ik voor de verandering eens zeeën van ruimte had. Ruimte die ik (wat later zou blijken) tijdens de 90 minuten voetbal niet meer zou krijgen.

Na een schitterende rit kwamen we uiteindelijk aan in het pittoreske Elburg, alwaar wij al spoedig in een file kwamen. Een schitterende John Deere tractor verkoos de N-weg boven de landerijen waardoor de heren van het vierde nog wat langer mochten genieten van de geheime zendermuziek die door de boxen klonk.

Om het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur kon de wedstrijd uiteindelijk van start gaan. Het was op dat tijdstip dat de scheidsrechter van dienst, Johan Derksen, zijn fluitje voor het eerste hoorbaar maakte.

Vanaf minuut één namen de klasbakken van ZAC het initiatief. Het leidde tot een prachtige pass richting Erwin. Erwin, die deze wedstrijd zijn opwachting mocht maken als rechtsmid, ziet de opgelopen Mart vrijstaan en geeft de bal keurig af. Voor Mart is het dan een koud kunstje om de bal voorbij de keeper te spelen; 0-1.

Ook na deze treffer blijft ZAC in de aanval. Nico weet de sterk spelende rechtsmid voor een tweede maal te vinden. Dit keer ziet Swinkels Holke helemaal vrijstaan en geeft de bal prachtig voor. Holke springt, knikt en scoort! 0-2, wat een weelde!

Helaas moet ik net als vorige week een periode van de wedstrijd inkorten. Na de 0-2 draaide het wedstrijdbeeld volledig. ZAC loopt veel te veel achter de feiten aan en laat zich achterin kinderlijk verrassen. Het zorgt nog in de eerste helft voor de 1-2, 2-2, 3-2 en 4-2. Voor de tweede wedstrijd op rij weten de heren een zwarte bladzijde te schrijven voor de roemruchte club.

Een andere pikzwarte bladzijde die deze zaterdag geschreven werd komt op naam van de HK. Buiten de combi om wist hij een kaart te bemachtigen en zo op eigen houtje het sportpark op te komen. Helaas werd pijnlijk duidelijk waarom hij normaalgesproken een combiregeling dient te nemen. Ergens halverwege de tweede helft moest de scheidsrechter van dienst het spel toch zeker 5 seconden stil leggen vanwege zijn spreekkoren. Als team zijde nemen wij hier maximaal afstand van, daar sportiviteit hoog in het vaandel staat. Helaas kunnen wij onze losgeslagen supportersschare moeilijk in toom houden.

Enfin, na de 4-2 weten de jonge honden de kin weer omhoog te krijgen en nog voor rust de aansluitingstreffer te maken. Een schitterend combinatiespel tussen Nico en Holke brengt Nico uiteindelijk één op één met de vijandige doelman. Voor Nico een koud kunstje; 4-3.

Nu kan ik u vervelen met een heel verslag over de tweede helft. Feit is echter dat er ondanks twee ballen voorlangs en een bal op de paal niks gebeurde. De wedstrijd eindigde zoals hij dat ook deed na 45 minuten, 4-3. Een tweede nederlaag op rij.

Langzaamaan wordt er in de pers al gesproken over een crisis. Het is dan ook goed dat er de komende 3 weken geen competitiewedstijd gepland staat. Stil zitten is er overigens niet bij. Komende zaterdag is er een oefenwedstrijd belegd tegen Avereest 2 (Balkbrug 14.30 uur) en een week later tegen DESZ 3 (Zwartsluis 14.30 uur).

Opstelling: John Henry; Jan-Erik, Waanders, Wouter, Wisse; Nico, Stefan; Mart, Mepsie, Swinkels; Holke
Wissels: Jurgen, Jelle, Justin