Facebook Toestaan Niet toestaan

Z.A.C. thuis tegen EFC'58

29 september 2023 16:00

Komende zaterdag speelt ons vlaggenschip de 1e thuiswedstrijd van seizoen '23/'24.
Hierbij een korte terugblik op de nederlaag tegen vv Hattem en vooruitblik op EFC'58.

Op 23 september was het zo ver, na een prima voorbereiding mochten de mannen van Holtman aantreden voor de 1e competitiewedstrijd.
Helaas werd er met 3-1 verloren van en bij vv Hattem. Na een gelijkwaardige eerste 35 minuten stond een 1-1 stand op het scorebord.
De gevaarlijke rechterkant van Hattem kon de 1-0 maken waarbij de rechtsback de bal in de verre hoek langs goalie Abma wist te krijgen.
Na een corner kwam Z.A.C. rond minuut 28 op gelijke hoogte nadat Balstra van redelijk dichtbij de bal goed kon inschieten.
Hattem liet Z.A.C. iets meer aan de bal in deze fase maar vooral op het middenveld werden de duels uitgevochten.
De laatste 10 minuten van de 1e helft waren echter zeker voor de Hattemers maar wisten de Wapendragers wel met een 1-1 stand de kleedkamer op te zoeken.

In de 2e helft leek Z.A.C. eigenlijk de iets betere echter zonder tot noemenswaardige kansen te komen.
Hattem hield prima stand en kwam in de 72e minuut op een 2-1 voorsprong door een goede goal van Drayer.
Meteen daarna had Heimerikx de kans op de 2-2, echter zijn schot plofte hard op de lat.
Enkele aanvallende wissels van de kant van Z.A.C. mochten niet leiden tot een gevaarlijk slotoffensief waarna Hattem in de slotminuut de 3-1 wist te forceren. Een even onnodige nederlaag als een signaal dat deze 3e klasse veel prima ploegen herbergt. Een gelijkspel was wellicht een betere afspiegeling geweest echter Hattem hield de Zwollenaren goed in bedwang en profiteerde in het laatste kwartier optimaal.

Op naar een beter resultaat komende zaterdag tegen EFC'58 uit Ermelo. Ook zij hadden een valse start na een thuisnederlaag tegen promovendus 's-Heerenbroek. Na een snelle voorsprong knokte EFC zich terug tot 2-2 maar in de laatste minuut kregen ze een penalty tegen en daarmee werd voor hen ook de 1e nederlaag een feit. Bij EFC'58 zijn dit jaar veel nieuwe gezichten te vinden in vergelijking met vorig seizoen en dus zal het team proberen week op week beter op elkaar ingespeeld te raken.

Vorig jaar draaide EFC'58 alleraardigst in de 3e klasse en dong het mee voor promotie naar de 2e klasse.  De zwolse heren van Holtman en Stolte zullen dan ook gewaarschuwd zijn voor komende zaterdag. Op het eigen kunstgras zal de 1e driepunter binnengesleept moeten worden al zal hiervoor hard gewerkt moeten worden. Na een goede trainingsweek lijkt de groep er klaar! We zullen meer weten omstreeks 16:15 wanneer de wedstrijd het einde nadert.

Wees welkom op het Jo van Marle sportpark op zaterdag 30 september om de Wapendragers aan te moedigen!