Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Z.A.C. - EFC'58 en vooruitblik op VIOS Vaassen

6 oktober 2023 14:00

Afgelopen zaterdag werd door Z.A.C. 1 de eerste driepunter binnengehaald.
Een terechte overwinning in een wedstrijd met genoeg kansen aan beide zijdes werd door de Wapendragers over de streep getrokken. Komende zaterdag staat VIOS Vaassen (uit) op het programma, met als toetje de Musivue van het jubilerende Z.A.C.!

De eerste 3 punten.
Na de vervelende start in Hattem mocht het team van trainer Holtman en staf nu aantreden tegen EFC'58 die toch enigszins verrassend onderuit gingen thuis tegen 's-Heerenbroek. Beide puntloze ploegen begonnen fel aan de wedstrijd wat direct in minuut 3 een gevaarlijk moment opleverde voor de goal van Z.A.C. Een vrije trap kon geweldig uit de goal getikt worden door Abma en gelukkig voor de blauwwitte brigade vloog de rebound via de lat over. Daarna nam Z.A.C. het initiatief en mochten zij van EFC'58 het spel maken. De Ermeloërs loerden op de omschakeling en konden daar in de 1e helft ook nog 2 keer dreigend uit worden. Tot minuut 35 had Z.A.C. eigenlijk het spel goed in handen maar ontbrak het aan de eindpass en vlogen enkele schoten rakelings over / naast. De 1-0 lijkt er aan te komen echter de fase vlak voor rust is EFC opgericht en golft het spel heen en weer.

Dat de rust met de brilstand bereikt zal worden mag een klein wonder heten in deze open wedstrijd.

Dominant Z.A.C. na rust mede door rode kaart EFC
Na rust behoudt Z.A.C. de kalmte in haar spel en komt het toch verdiend op 1-0. Echter voordat Z.A.C. scoorde een immense kans voor de ploeg uit Ermelo na een fout achterin, echter kon Abma de 1 op 1 uitstekend keren. Na een uurtje dan eindelijk de goal. De 1-0 kwam voort uit een geweldige actie van Goelab die 2 tegenstanders in de luren legde en een puntgave voorzet afleverde waarna het voor Bastiaan een makkie was om de 1-0 aan te tekenen.
Na een onsportief moment in de 77e minuut kreeg EFC smaakmaker Alkhamesi de rode kaart vanwege het uitdelen van een klap in het gezicht gedurende een opstootje. Vanaf dat moment leek de winst wel binnen, gaf de Zwolse verdediging geen kans meer weg en liet invaller Peters eerst nog na de 2-0 te maken. In de blessuretijd kwam daar dan toch nog de beloning en kon Peeters na wederom een goede actie van Goelab de 2-0 aantekenen. De scheidsrechter liet meer dan terecht de veelvlaggende Ermelose grensrechter staan (Goelab kwam van eigen helft en 2 tegenstanders stonden nog 3-4 meter er achter). Een lekkere thuisoverwinning die goed vervolgd werd in de kantine vanwege de feestavond m.b.t het 130 jarig bestaan!

VIOS Vaassen komende zaterdag
VIOS Vaassen wist afgelopen week ruim te winnen, 5-1 op bezoek bij 's-Heerenbroek.  Afgelopen zomer heeft VIOS flink wat nieuwe spelers van hogere divisies binnen gehaald en daarmee een beste kwaliteitsimpuls gekregen. Dat bleek ook afgelopen weekend waarbij de Tulusela's van VIOS smaakmakers waren door in het laatste kwartier verantwoordelijk te zijn voor de Vaasser doelpunten met een hattrick van Noah Tulesela.  VIOS had de eerste helft genoeg moeite met de diepgang en hoge druk van 's-Heerenbroek en het was dan ook zeker geen walk-over al doet de score anders vermoeden. VIOS schijnt een leuk voetballende ploeg te hebben met aanvallende meer dan genoeg creativiteit, diepgang en scorend vermogen. De Zwolse achterhoede mag zich dan ook op maken voor een mooie uitdaging.

VIOS staat op 4 punten nadat tegen VSCO met 0-0 werd gelijkgespeeld en de Wapendragers zullen weer als collectief een goede wedstrijd op de grasmat moeten leggen. Wees welkom in Vaassen, er zal om 14:30 afgetrapt worden.