Facebook Toestaan Niet toestaan

Reeks van topwedstrijden, deel 1: Z.A.C. - 's-Heerenbroek

3 november 2023 13:30

In de komende week speelt het vlaggenschip enkele topwedstrijden.
Vanaf 4 november staan achtereenvolgens 's-Heerenbroek, Dieze West, Zwart-Wit en Zeewolde op het programma. Een verrassende promovendus en 3 titelfavorieten, een mooie reeks van wedstrijden! 4 november bent u welkom bij de eerste wedstrijd op ons eigen sportpark!

De afgelopen weken werd er driemaal gewonnen door de mannen van Holtman.
Eerst werd thuis, met moeite, 't Harde verslagen. Door een late penalty die Scholten benutte wonnen de Zwollenaren met 2-1.
Uitblinkers in die wedstrijd waren toch echt Goelab en goalie Abma. Abma met enkele belangrijke reddingen en Goelab met constante dreiging en de verkregen penalty.  Al met al was Z.A.C. voetballend zeker bovenliggend, mocht het het spel maken en kreeg het afdoende kansen maar was 't Harde gevaarlijk in de counter.  De goal van Stolte na een geweldige aanval mocht er ook wezen en leidde tot de 1-0, een snel genomen vrije trap later betekende de 1-1 als ruststand.

De week erop werd er, met genoeg wisselingen aan Zwolse zijde, geoefend tegen een gecombineerd talententeam van HHC en werd er een prima 5-1 winst geboekt. Mooiste van de dag was het debuteren van twee jeugdspelers (Mats Kreule en Sem Velthuis). Goals deze dag waren van Bootsveld (2x), Wissink (2x) en Stolte.

Afgelopen zaterdag, eind oktober, mochten de Blauwwitten aantreden tegen de "Kanaries" uit Oosterwoolde. Uitblinkers van de laatste weken, Abma en Goelab, bleken geblesseerd of ziek maar Z.A.C. laat zien een bekwame en brede selectie te hebben die de laatste tijd al veel blessures hebben kunnen opvangen zonder kwaliteit in te boeken. Tegenstander dus VSCO... in de week ervoor won 's-Heerenbroek thuis met 3-0 van hen, toch een verrassende uitslag van de promovendus tegen de degradant uit de 2e klasse. Ook Z.A.C. wist eenvoudig te winnen. Op een aftastende 8 minuten na was Z.A.C. tot minuut 70 erg dominant en speelde het kans na kans bij elkaar.

Dit leidde tot een vroege voorsprong via Bastiaan (8e minuut) en een wereldgoal van Pappot in de 18e minuut. Na een onterecht afgekeurde goal kwam VSCO'61 terug in de wedstrijd via actieve spits van 't Ende. Na een corner kreeg Z.A.C. een penalty nadat van der Lei onderuit getrokken werd die Scholten benutte en de 1-3 op het scorebord zette. Wederom een wereldgoal later van Blokker betekende de 1-4 ruststand. Direct na rust goede goals van Blokker en Heimerikx wat er voor zorgde dat na 50 minuten de wedstrijd gespeeld was (1-6). In het laatste kwartier werd er defensief niet adequaat genoeg opgetreden waardoor VSCO nog tweemaal mocht scoren. Maar al met al een keurige en nette overwinning. Z.A.C. stijgt hierdoor naar de gedeelde 2e plaats.
Dan komende zaterdag, 4 november, met als tegenstander dus promovendus 's-Heerenbroek. Het is een tijd geleden dat Z.A.C. tegen de bespelers van sportpark de Kandelaar mochten aantreden.  Maar de groenwitten doen het geweldig in hun 1e jaar (sinds tijden) in de 3e klasse met 3 winstpartijen en 2 verliespartijen (tegen sterke tegenstanders Dieze West en VIOS). Z.A.C. is dus gewaarschuwd want 's-Heerenbroek blijkt over vele behendige voetballers te beschikken met in de voorste linie veel kwaliteit en achterin een grote mate van onverzettelijkheid. Een mooie test dus voor de Wapendragers zo begin november. Bij winst kan er wellicht al een gaatje worden geslagen richting plek 4, een mooie uitdaging!

Pupil van de week is deze keer het neefje van Goelab!