15 maart 2024 16:45

Na de mindere resultaten van de laatste weken zijn de Blauwvingers op zoek naar 3 enorm welkome punten. Op zaterdag 16 maart ontvangen zij thuis VSCO'61 uit Oosterwolde!
Lees hier de voorbereiding!

Morgen staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Z.A.C.1.

De laatste weken vallen de resultaten flink tegen gezien de laatste 5 wedstrijden waarin slechts 3 punten werden behaald. Een nederlaag bij Oene werd gevolgd door 3 gelijke spelen (3x 2-2) en vorige week werd na een uiterst zwakke start in de blessuretijd met 3-2 verloren bij ‘t Harde.

Binnen 5 minuten keek de ploeg van Holtman al tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks een goede comeback en een 2e helft waarin Z.A.C. voor de winst speelde kon ‘t Harde te makkelijk de 3-2 aantekenen via een rebound, en dat betekende in de 92e minuut een erg zure dobber voor de Wapendragers.

Het zal weer eens tijd worden voor een overwinning, en hoe maakt even niet uit! Een zwakke start en een zwak einde zoals te vaak het geval was de afgelopen weken zal morgen tegen VSCO’61 niet het geval mogen zijn.
Gelukkig keren langzaam maar zeker de geblesseerden weer terug, laat dat een impuls zijn voor de komende wedstrijden en de onderlinge concurrentie zoals in het begin van het seizoen.
Waar het defensief in de 1e seizoenshelft stond als een huis vallen de goals nu te makkelijk. Aan de Zwollenaren de taak om weer in het defensieve stabiele ritme te komen en weer het slot op de deur te zijn.
Het eveneens vorig seizoen gedegradeerde VSCO’61 komt dus op bezoek. Waar Z.A.C. ondanks de vele verliespunten van de laatste tijd nog strijd om een eventuele titel hebben de “Kanaries” het een stuk moeilijker in klasse 3C.
De ploeg van Mud staat op de 12e plaats wat nacompetitie voor degradatie zou betekenen aan het eind van de rit. Echter sinds de herstart na de winter werd slechts 1x verloren, en 5x niet… al schieten de vele gelijke spelen te weinig op voor de club uit Oosterwolde.
In de uitwedstrijd was Z.A.C. heer en meester en stond het na 55 minuten al 1-6. De ene goal nog mooier dan de ander en met goed veldspel liet men niks heel van de “Kanaries”. In de laatste minuten maakte de thuisploeg de stand nog dragelijker met de reservekeeper als speciale doelpuntenmaker. Einduitslag 3-6 met goals van Pappot, Blokker (2x) , Scholten, Heimerikx en Bastiaan.

Echter deze thuiswedstrijd zal vast anders verlopen en VSCO zal resultaat moeten halen wil het niet te lang in de gevarenzone blijven.
Zaterdag mag VSCO’61 dus op bezoek bij onze mooie club, momenteel de nummer twee van de competitie. De wedstrijd op het Jo van Marle sportpark begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is deze middag de heer Zander Pouls.
Uiteraard is er weer een pupil van de week!