Je hoort niet vaak jou naam meer - ZAC

Je hoort niet vaak jou naam meer

Net als in de tijd van Beb Bacckhuys waren er al contacten met individuen “in het westen des lands). Over het algemeen met de bekende Grote bek en de individuele voorkeur voor zichzelf. Dit moet toen ook een grote schok zijn voor Beb toe die in 1928 wel topscorer was maar in het nederlands elftal, wat mee mocht doen aan de olympische spelen niet voorkwam. Bijna alleen heen van 010 en 020. Zo ook in het verhaal gaat de eerste verdenking uit naar een Amsterdammer. “een zekere Martin”. Mar naar toch een beetje weifelend aangsproken, heeft deze Amsterdammer op een welbekende Amsterdamse manier  de agenten met zijn vet accent en gebulder van zich af heeft gejaagd, lijkt het ook nu weer dat je er met een grote bek overal mee weg komt.

En we mogen concluderen dat alle veranderingen in de maatschappij heel snel gaan, maar dat Huftergedrag altijd blijft bestaan. Soms denk ik, had de deltawerken maar vanDen Briel naar Amersfoort en Harderwijk gelegd. Dan was alles wat beneden alle peil is ook op de zeebodem beland.  Had onze Beb net een goede deal met VVV gemaakt, werd hij beticht van profvoetbal. Wat toen in Nederland niet mocht! En werdt direct aangeklaagd en veroordeeld. In Nederland geen voetbal meer. Dan maar naarhet buitenland daar mocht profvoetbal wel. Wat hij toen ook gedaan heeft bij het Franse Metz, tot 1946.

Verguisd en beschimpt werd de beste midvoor van Europa in de jaren ’30. Onmacht tegen de vooruitgang, na-ijver, jaloezie, het zal allemaal mee hebben gespeeld.

Later nog als analyticus bij Sport in Beeld, maar nooit de plaats die hij in de Nederlandse geschiedenis had verdiend. Nog steeds het hooste gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd in het Nederlands Elftal 28 doelpunten in 23 wedstrijden.

Ach, uiteindelijk heeft ook ZAC toen het kon, principieel, want de mogelijkheid was er, niet voor het betaald voetbal te kiezen, Zwolsche Boys en PEC-Zwolle deden dat wel, wat hun beide al een faillissement heeft opgeleverd. Aan de andere kant spelen wij nu 4e klasse. Wat is wijsheid?
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!